Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Dizel kljub posegu vlade na Hrvaškem ostaja cenejši

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 7th februar 2024, 10:39 pop

Dizel odtaja na Hrvaškem cenejši tudi po vladnem znižanju trošarin in marž prodajalcev naftnih derivatov na črpalkah izven avtocest, za katerega se je odločila že prejšnji teden. Je pa pri nas zdaj rahlo cenejši navadni bencin. Cene so se zaradi dogajanja na trgih nafte znižale v obeh državah, le da na Hrvaškem omejitve veljajo tudi za črpalke na avtocestah, kjer se pri nas cene oblikujejo prosto.

Kako je zaradi nihanja cen na svetovnih trgih, pa tudi vladnih dajatev, nihala cena dizla in bencina v zadnjem letu pri nas, kaže grafika. Cene so danes še vedno višje kot so bile konec maja in v začetku junija letos.

Cena modrega dizla, ki ga uporabljajo kmetje in ribiči, je na Hrvaškem 0,9 evra, hrvaška vlada pa določa tudi najvišje cene utekočinjenega plina, ki se pa v sosednji državi ponoči niso spremenile.

Kakšne bodo dva tedna cene na črpalkah, kjer vlada regulira marže trgovcev (največji je državni Petrol) so včeraj sporočili tako:

“Najvišje dovoljene drobnoprodajne cene bencina, dizla in kurilnega olja bodo od jutri, 5. decembra 2023 do vključno ponedeljka 18. decembra 2023, znašale 1,421 evra za liter bencina, 1,461 evra za liter dizelskega goriva in 1,119 evra za liter kurilnega olja.”

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu