Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Golob ostaja na bolniški, jutri ga ne bo v DZ

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 22nd november 2023, 09:50 dop

“Predsednik vlade okreva po operaciji in po nasvetu zdravnikov ostaja v bolniškem staležu. Današnjo sejo vlade bo tako vodil podpredsednik vlade in minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec, ki bo tudi slavnostni govornik na državni proslavi ob dnevu Rudolfa Maistra v Mariboru.” To so pravkar sporočili iz vlade.

Iz vlade pa je generalna sekretarka Barbara Kolenko Helbl predsednici državnega zbora Urški Klakočar Zupančič sporočila, da jutri premier Robert Golob ne bo odgovarjal na vprašanja poslancev  o evidentiranju delovnega časa, velikem številu migrantov, ki prihajajo v državo in vojni na Bližnjem vzhodu.

Sporočilo je takšno:

Na Bližnjem vzhodu je bil včeraj dosežen dogovor o začasnem premirju in izpustitvi 50 izraelskih otrok in žensk, ki so jih Palestinci ugrabili v Izraelu med brutalnimi terorističnimi napadi, ko so številne civiliste tudi mučili in potem umorili. Med ugrabljenimi so tudi zelo majhni, le nekaj let stari otroci. V zameno bo Izrael izpustil 150 zapornikov.  

Odgovore premiera poslancev so, skupaj z odstavljanjem Mojce Pašek Šetinc z vrha komisije za preiskovanje “nenaših” medijev, ker je kritizirala načrt Marjana Šarca (Svoboda), da bi z dvema milijonoma evrov sumljivemu podjetju reklamiral vojsko na POP TV, že prestavili iz ponedeljka na četrtek, ker je Golob načrtoval, da bo po operaciji kile že povsem okreval.

V petek bodo poslanci potrjevali še deklaracijo o razmerah v Izraelu in Gazi, v katero pa presenetljivo niso vključili zahteve, da mora Hamas, ki je oblast v Gazi, izpustiti talce, ki so jih prejšnji mesec Palestinci ugrabili v Izraelu med brutalnim terorističnim napadom, s katerim so namerno sprožili vojno. Predlog opozicije o izpustitvi talcev so vladne stranke zavrnile.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (11)

https-spletnicasopis-eu