Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Nevarni hlapi: Pogačnik okaral Testenovo, Kadunc Gobčeve ne

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 14th oktober 2017, 12:09 dop

„Po prejemu pojasnila sodnice je predsednik sodišča ocenil, da je pisno opozorilo doseglo namen in da zato morebitni nadaljnji ukrepi niso predvideni.“ Tako so včeraj iz vlade precej birokratsko pojasnili, kako se je Marjan Pogačnik odzval na javno razglašanje sodnice Ane Testen na Facebooku, da je bila v Portorožu „pijana kot čep“. Sporno sporočilo je, ko je začelo odmevati po medijih, izginilo. Pojasnilo je zahteval poslanec SDS Vinko Gorenak. Omenjena sodnica je pred tem javnim hvaljenjem s pijančevanjem oprostila nekdanjega premiera Antona Ropa v primeru razkritja prisluškovanja hrvaškim politikom. Tudi  Ropov spodrsljaj se je menda zgodil, ko med športnim dogajanjem ni bil povsem trezen in je po telefonu Vladu Vodušku zato sklepetal preveč, ta pa je kar objavil posnetek, čeprav nista bila dogovorjena, da se “vse snema”.

Kaj je bilo z Gobčevo?

A bolj kot posledice alkoholnega žuranja, s katerim se je na družabnem omrežju otročje hvalila Testenova, je pozornost cele države včeraj pritegnilo dogajanje na javni televiziji po nenavadnem obnašanju voditeljice odmevov Tanje Gobec, za katerega se je predvsem po spletnih omrežjih takoj razširilo, da je bila v ozadju več kot le ena žlahtna kapljica. Slišati pa je bilo tudi ocene, da je bilo na televiziji končno nekaj bolj sproščujočega, zanimivega in gledanja vrednega. Ta zanimivost, ki je pritegnila pozornost širokih množic, je bila, ali bo Gobčevi uspelo po precej nenavadno izpeljani napovedi in zelo lepih nasmehih dokončati Odmeve. Pogledal sem še ponovno. Dvakrat. V Odmevih ni bilo očitno, da bi bila Gobčeva pred tem na obisku v mojih krajih na Štajerskem, kjer je že v zraku veliko nevarnih snovi iz najboljših vinogradov.

Kot je slišati na televiziji kakšnih dokazov, da bi Gobčeva bila res v rožicah, tam včeraj tudi niso imeli. Ni pihala, niso ji odvzeli krvi. Niso je testirali. Po posvetih v vrhu pa so sporočili, da vodstvo „okoliščine neljubega dogodka že preučuje in bo sodelavki nudili vso potrebno pomoč ter ukrepalo v skladu s postopki in pravili, ki so predvideni za take primere“.

Tokrat ne tako hud Kadunc

[wp_ad_camp_1]

Nastop je bil, so zapisali, posledica osebne stiske in stresa, a brez dvoma neprimeren in ni ustrezal standardom javnega nastopanja.

Ker Tanjo poznam, mi je bilo ob celotnem dogajanju tudi precej neprijetno. Del reakcij na spletnih omrežjih je bil nedostojen in skoraj že nečloveški. Vsi smo samo ljudje in marsikaj se nam zgodi. Ko nastopaš v živo pred kamerami, ni mogoče zbežati in se skriti. Pravi manjši čudež je, kako Slavku Bobovniku, Rosviti Pesek ali  Igorju Bergantu vsakič uspe tako mirno izpeljati vse skupaj.

V sredo zvečer so omenjene menda že iskali, da bi prišli reševat stvari, ker so bile tudi ocene, da bo to z Gobčevo pretvegano. A je na koncu ostala. In ni se zalomilo.

Po televiziji pa je seveda završalo in le ena od dilem je bila, kako se bo odzval generalni direktor Igor Kadunc, ki je poleti javnosti kazal odločen obraz, ko je poskušal odstaviti direktorico televizije Ljerko Bizilj, ker po objavi intervjuja s hrvaškim pevcem Markom Perkovićem Thompsonom ni odstavila urednice Jadranke Rebernik.

Kako iz mokrote?

[wp_ad_camp_2]

Odločen mož, ki skuša premakniti voz z mrtve točke, smo lahko brali še ta mesec. Ali pa z nekoliko močvirnate točke. Ne povsem suhe.

A tokrat, vsaj po neuradnih informacijah, Kadunc ni prilival špirita na ogenj že tako velikih težav s pomembnimi ženskami, ki ga z vseh koncev, levih in desnih, obkrožajo na televiziji.

Menda je Gobčevo, ki je v zapletenem položaju, ker ni v rednem delovnem razmerju, celo miril in ji zagotovil, da je ne bodo uničili. Nekaj ostrejša je bila menda odgovorna urednica Jadranka Rebernik, ki se je je Kadunc še pred nekaj meseci poskušal znebiti, češ da premalo ostro ukrepa. Tokrat blaga Kadunčeva reakcija je človeško morda razumljivo, je pa takoj sprožilo nekaj govoric o domnevnih „političnih“ dvojnih standardih.

Te so, ko gre za pomembne ustanove, vedno.

Če pogledamo nekoliko širše pa bi Gobčeva, če bi popila kak dodaten kozarec preveč,  sprožila zgražanje. Velike škode za državo pa ne.

Ni tako strašen problem, če v kozarec preveč pogleda voditelj na televiziji ali novinar in neprevidno pove kaj preveč ali čudno.

Če to stori nepreviden politik, pa je škoda lahko velika.

Če to stori Rop, denimo. Testenove tu ne bi omenjal. Si ne zasluži.

Sporne Odmeve si lahko ogledate na povezavi:

http://4d.rtvslo.si/arhiv/odmevi/174496093

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (3)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu