Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Kazen POP TV: Po poslanki Svobode Pašek Šetinčevi padel še Hajdinjak na DARS

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 2nd december 2023, 08:43 pop

Nekdanji podpredsednik NSI Valentin Hajdinjak je včeraj na seji nadzornega sveta Darsa odstopil kot predsednik uprave DARS. Po neuradnih podatkih bi ga večina, ki jo ima Svoboda, sicer odstavila. Nekoliko presenetljivo za novega šefa niso imenovali Andreja Ribiča, ki sodi v krog Roberta Goloba, za pol leta so za novega šega imenovali Davida Skornška.

Hajdinjak je že druga žrtev škandala, ko je javnost izvedela, da se je obrambni minister Marjan Šarec odločil s sumljivo izvedenem razpisu sumljivemu podjetju brez referenc izplačati dva milijona evrov za resničnostni šov, ki bi ga predvajali na POP TV. Zaradi tvitov o tem so iz stranke Svoboda vrgli Mojco Pašek Šetinc, ki zadnje leta preiskuje financiranje medijev, ki so nazorsko bližje desnici in torej kritični do vladajočih. S to preiskavo poskušajo vladne stranke prestrašiti podjetja, da ne bi več plačevala oglasov medijem, ki so blizu opoziciji in sicer te medije onemogočiti. Tvit je bil takšen:

Mojca Pašek Šetinc, objava na FB

Hajdinjaku se je položaj začel majati po tem, ko je nenavadno financiranje POP TV v parlamentu začela preverjati še komisija za nadzor javnih financ, ki jo po dogovoru s Svobodo, da bi onemogočili nadzor vlade SDS, prevzel Jernej Vrtovec iz manjše NSi. Proti udarec, ker je NSI začela preiskovati za vlado nerodno financiranje POP TV, je bil, da je POP TV objavil zgodbo anonimnega “žvižgača”, kako bi naj nekdanjemu prijatelj premeirove svetovalke Tine Gaber Roku Snežiču plačal pet tisoč evrov podkupnin za pridobitev poslov na DARS.

Skupaj bi naj bilo plačanih, tako je trdila novinarka Nina Kunaver na POP TV, 90.000 evrov podkupnin, da bi žvižgač POP TV na nepošten način dobil posel z DARS. Po doslej znanem žvižgač POP TV s pomočjo podkupnine posla naj ne bi dobil in je torej, tako se zdi, javno protestiral, ker mu ni uspelo z goljufijo zaslužiti.

Snežič bi naj podkupnine prejel za to, da bi vplival na NSI, je trdila POP TV, torej na Hajdinjaka, na POP TV pa so Snežiča, kot to počnejo že dolga leta, politično povezali še z Janezom Janšo (SDS), češ, da sta prijatelja. V preteklosti so s propagandnim portalom Roberta Goloba Necenzurirano dolgo ponavljali celo, da je Snežič svetovalec prejšnje vlade in premiera. To so počeli, čeprav je bilo jasno, da gre za propagandno laž. Da je bil lobist Snežič v preteklosti intimni partner nekdanje lobistke Tine Gaber, ki je danes osebna spremljevalka Roberta Goloba, pa javnosti prikrivajo. Hajdinjak je po volitvah presenetljivo ostal šef DARS. To je sprožilo govorice, da je bil njegov položaj del politične trgovine, ki je NSI zagotovila vodenje nadzornih komisije v parlamentu, da bi vladajočim pomagala pri onemogočanju SDS, NSi pa bi morala pomagati še pri spremembah ustave, ki bodo levici zagotovili večji vpliv na imenovanja sodnikov in ugodnejši volilni sistem, kjer bi več vpliva dobila večja urbana področja.

Obrambni minister Marjan Šarec (Svoboda) je zaradi škandala na koncu moral preklicati dodelitev dveh milijonov evrov za resničnostni šov za populariziranje vojske, ki bi bil predvajan na POP TV. To je storil po tem, ko je o nenavadni razsipnosti “med prijatelji” že razpravljala komisija za nadzor javnih financ in ko je že bila objavljena zgodba o podkupninah za posle na DARS na POP TV, zdi se, da kot maščevanje za izgubljen milijonski posel, v katerega Vrtovec ne bi smel vrtati.

Da mediji, kjer ima vpliv Svoboda, pogosto udarijo po bivših ministrih, direktorjih državnih podjetij, ki bi jih vladajoči radi odstavili ali opoziciji, če je ta uspešna pri nadzoru vladajočih, je znano.

Komisija za nadzor javnih financ je na zahtevo NSI razpravljala tudi že o dogajanju na Darsa. Član uprave Darsa Andrej Ribič je tam potrdil, kako je bil dvakrat pri njem zdaj že nekdanji poslanec Svobode Dejan Zavec, ki je po počitnicah nenadoma odstopil. Zaradi anonimk je Ribič Zavca, kot je priznal pred komisijo, vprašal, ali je lobist Roka Snežiča, kar bi naj ta zanikal.

Dilema pa ostaja, kaj je nekdanji poslanec Svobode in znani boksar sploh počel pri članu uprave Darsa iz vrst Svobode.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu