Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

To SDS Golobu, Šarcu in Poklukarju sporoča o nezakonitih migracijah

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 17th november 2023, 07:13 dop

Razpravo parlamenta o priporočilih za ustavitev nezakonitih migracij, učinkovitejših ukrepih za zaščito meja ter krepitev varnosti državljanov in njihovega premoženja. so včeraj zahtevali poslanci opozicijske SDS. To so storili po sestanku notranjega ministra Boštjana Poklukarja (Svoboda) z notranjima ministroma Italije in Hrvaške Matteom Piantedosiem in Davorjem Božinovićem v Trstu po tem, ko je Italija uvedla mejni nadzor proti Sloveniji in ga je tudi Slovenija uvedla na delu meje proti Hrvaški in Madžarski.

SDS na razpravo, kako bi vlada morala ravnati ob zapiranju meja v številnih državah po Evropi, ki poskušajo ustaviti veliko število migrantovi, vabi premiera Roberta Goloba (Svoboda), notranjega ministra Poklukarja in obrambnega ministra Marjana Šarca (Svoboda).

SDS parlamentu predlaga, da bi vlado pozvali, da okrepi prisotnost policije na kritičnih mejnih točkah, povezanih z migracijskimi tokovi, posebej na tistih delih meje s Hrvaško, kjer je število nezakonitih prehodov največje, okrepi naj aktivnosti za preprečitev velikega povečanja nezakonitih migracij in za zagotovitev varnosti ljudi in premoženja ter za pomoč pri tem vključi tudi pripadnike vojske in sprejme dodatne ukrepe za učinkovitejšo varovanje državljanov in njihovega premoženja ter pri tem uporabi ustreznejšo kadrovsko razporeditev policije. Predlaga pa SDS vladi tudi aktivnosti za sestanek z odgovornimi v vladah držav Evropske unije, ki so prizadete zaradi povečanega števila nezakonitih migracij na balkanski poti z namenom organizirati močne mejne sile za pomoč republiki Hrvaški pri varovanju zunanjih meja Evropske unije. SDS pa predlaga še, da naj vlada prekliče sklep, ki ga je sprejela na svoji 26. redni seji dne 1. decembra 2022, da bo sprejela 50 državljanov Turčije ali Afganistana.

Celotna zahteva je takšna:

Jaša Jenull in Boštjan Poklukar Foto: Ministrstvo za notranje zadeve
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu