Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Svobodni po poteh DeSUS Karla Erjavca

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 25th oktober 2023, 03:08 pop

Nekdanja novinarka in urednica RTVS Mojca Pašek Šetinc je sporočila, da bo ostala poslanka stranke Svobode in članica poslanske skupine te stranke po izključitvi iz stranke Svoboda Roberta Goloba, kjer ji niso dali niti možnosti, da bi se branila “pred klevetami in lažmi”, kot je to sama ocenila, nekdanje novinarke Dnevnika, Siol.net in Necenzuriranih Vesne Vuković,

Karl Erjavec Foto DZ/Peršolja

Podobnim nenavadnostim, ko so bili poslanci izključeni ali so izstopili iz stranke, a so ostali v poslanski skupini, smo bili priča že v preteklosti, nazadnje se je to dogajalo v DeSUS, ko je Branko Simonovič v začetku lanskega leta izstopil iz stranke, a je ostal v poslanski skupini. Že pred pa je poslansko skupino DeSUS zapustil Jurij Lep, ki je edini podpiral Karla Erjavca, ko se je ta za krajši čas vrnil za predsednika DeSUS in se poskusil kot kandidat strank Kula za premiera, a je pri tem propadel.

DeSUS je po številnih preobratih in prevratih na lanskih volitvah poslancev povsem propadel, volil jih ni niti odstotek volivcev, da bi ohranili vsaj proračunske dotacije, ki olajšajo delovanje.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu