Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Policija svari: goljufi poskušajo sprazniti vaš bančni račun

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 10th januar 2023, 10:12 dop

Na številna lažna sporočila v zadnjih dneh v imenu različnih bank, ki od prejemnikov zahtevajo obvezno potrditev ali aktivacijo z vnosom osebnih in kartičnih podatkov opozarja policija. O povečanem številu takšnih obvestil, ki so jih posamezniki prejeli na elektronske naslove, so bili zadnje dni na policiji obveščeni z območja Policijske uprave Celje. V sporočilih se pošiljatelji izdajajo kot pošiljatelji banke ali druge zunanje institucije in prejemnike sporočil vodijo na lažno spletno stran. Običajno napišejo, da je kartica prejemnika blokirana, da gre za izboljšanje varnostnih ukrepov in drugo. Od prejemnikov zahtevajo obvezno potrditev ali aktivacijo z vnosom osebnih in kartičnih podatkov. Tako pridobljene podatke nato zlorabijo za izvajanje nepooblaščenih plačil predvsem na tujih spletnih straneh.

Če ste med tistimi, ki so prejeli takšno sporočilo na elektronsko pošto, ne odprite povezave v sporočilu. Sporočilo takoj zbrišite. Če pa ste v lažno spletno banko že vnesli svoje identifikacijske podatke, nemudoma kontaktirajte kontaktni center banke ali vašega osebnega bančnika in kartico blokirajte, je iz policije sporočila predstavnica za odnose z javnostmi Milena Trbulin.

Nekaj primerov poskusov goljufij zadnje mesece je takšnih:

------------------------------------------------------------------------ Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu