Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Fajonova odsotna zaradi odsotnosti

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 13th oktober 2023, 03:47 pop

Zunanja ministrica Tanja Fajon (SD) bo odsotna zaradi odsotnosti. Tako so iz vlade obvestili poslance pred sejo državnega zbora prihodnji teden. Kaj to pomeni poskuša vlada še ugotoviti. Ker morajo ministri načeloma navesti tehtne razloge, zakaj ne bodo odgovarjali na vprašanja poslancev, ni povsem jasno. Se nanaša na kakšno posebno stanje ministrice ali se jim je v vladi po pomoti zapisala nenavadnost, če ne celo neumnost.

Med uradnimi gradivi za javnost to pojasnilo sicer še ni objavljeno. So ga pa prejeli poslanci. Iz vlade so že napovedali, da bodo pojasnili, kaj pomeni, da je Fajonova odsotna zaradi odsotnosti, med vodji poslanski skupin na kolegiju Urške Klakočar Zupančič se je namreč razvnela resna razprava, kaj je v ozadju.

O nenavadnem obvestilu iz vlade, so na kolegiju predsednice Urške Klakočar Zupančič dalj časa razpravljali vodje poslanski skupin. Janez Cigler Kralj (NSi) je prosil za pojasnilo tako: “Pri obvestilu o odsotnosti ministric in ministrov se je verjetno zgodila vladi neljuba tipkarska napaka, ampak vseeno bi bilo dobro vedeti, zakaj je zunanja ministrica odsotna. Ker piše zaradi odsotnosti? To vemo, da bo odsotna, ker je obvestilo o odsotnosti, ampak razloga pa ni navedenega. Tako da bi prosil za obrazložitev, zakaj je odsotna.”

Namestnica generalne sekretarke vlade je odgovorila, da ne ve, kaj je v ozadju. Predsednica Urška Klakočar Zupančič pa je vprašala: “Ali zdaj ne veste, zakaj je odsotna?” Odgovor je bil: “Bomo poslali.” Klakočar Zupančičeva pa je vztrajala: “Naslednjič bi želela, da se to pove. Ni spoštljivo do Državnega zbora. Odsotnost zaradi odsotnosti, ne vem ali je tiskarska napaka ali ne, ampak pričakujem, da bomo naslednjič od vlade dobili obrazložitev, zakaj je odsotna. Ker, če že vemo, da bo odsotna, potem verjetno tudi razlog se ve.” Cigler Kralj se je predsednici zahvalil za podporo, Borut Sajovic pa je v imenu Svobode pripomnil, da najbrž manjka beseda in bi moralo pisati službena odsotnost. Dodal je: “Ne vem, kaj je zdaj to, ali je to medijski spin na članke nekaterih o dopustih od včeraj? A smo res ratali tako dlakocepski? Tako da več s tega mesta ne bom, bo pa še prilika. Res smo mojstri.”

Pojasnilo, da je službeno odsotna, bi bilo sicer podobno nenavadno, a vsaj ne bi vsebovalo prizvoka osebnih težav.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (10)

https-spletnicasopis-eu