Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Hamas pobija po Izraelu. Je v ozadju Iran? Netanjahu: Smo v vojni

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 8th oktober 2023, 06:02 pop

Skupina Hamas je sprožila obsežen raketni napad na Izrael, več skupin palestinskih skrajnežev je na štirinajst področjih vdrlo na ozemlje Izraela in jih vsaj začasno tudi zasedlo, streljali so po vojakih in civilistih, veliko je mrtvih in ranjenih, več izraelskih vojakov in civilistov pa so Palestinci tudi zajeli in prepeljali nazaj na ozemlje Gaze. Zaplenili so tudi izraelska vojaška vozila. Po objavljenih posnetkih so na mejnem območju Izraelcem uničili tank Merkava Mark IV. Posnetki kažejo, da so Izraelce napadali z modernimi droni in z njimi uničili tank.

Z droni pa so napadli tudi druga vozila in pobijali izraelske vojake. Podobne posnetke smo zadnje mesece videli iz področij spopadov v Ukrajini. Velik napad Hamasa na Izrael, ki je bil kot kaže dolgo in natančno načrtovan, so že podprli predstavniki Irana.

Izstreljenih raket na Izrael je bilo tako veliko, šlo bi naj za več tisoč izstrelkov, da je to preseglo zmogljivosti izraelske zračne obrambe, posledica so številne eksplozije v Izraelu. Tudi v drugi največji elektrarni v državi. Objavljeni so posnetki, kako so se Palestinci znesli nad ujetim tankistom, krožijo pa tudi posnetki, kako se palestinski skrajneži postavljajo z ujetimi izraelskimi vojaki, celo slečenim truplom izraelske vojakinje, vse so na območja Gaze prepeljali po vdorih na ozemlja Izraela. V tem delu, ko poročam o razkazovanju trupla izraelske vojakinje, se je pokazalo, da ni šlo za truplo vojakinje. Na posnetku je bila nemška mirovnica, ki je bila na festivalu za mir na meji z Gazo.

https://twitter.com/markito0171/status/1710566965977219241

Teroristični napad Hamasa na Izrael je obsodil slovenski premier Robert Golob (Svoboda), pa tudi predsednik največje opozicijske stranke Janez Janša (SDS).

Izraelski reaktivci so v odgovor začeli bombardirati stavbe Hamasa na palestinski ozemljih, premier Izraela Benjamin Nethanjahu pa je povedal, da je država v vojni. Razglasili so izredne razmere na območju celotne države.

Velikansko presenečenje je, kako je Hamasu, za katerim so praviloma Iranci, ni pa mogoče izključiti povezav z Moskvo, uspelo tako presenetiti izraelske obveščevalne službe in vojsko in jih vojaško tudi osramotiti.

Objavljen posnetek ujete ženske je takšen:

https://twitter.com/clashreport/status/1710597383678009678
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu