Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Upor Čeferinu: Bo tudi NZS bojkotirala popuščanje UEFE Putinu?

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 5th oktober 2023, 07:34 pop

Ruska vojska že več kot leto dni ubija prebivalce Ukrajine, tudi otroke, in uničuje cele regije te države, evropske nogometna zveza, ki jo vodi Aleksander Čeferin, pa se je odločila, da bo znova dovolila nastopanje na svojih tekmovanjih mladim ruskim nogometašem, kar jim je prepovedala lani.

Doslej je že trinajst evropskih držav napovedalo bojkot te nenavadne odločitve evropske nogometne zveze (UEFA), zaradi tega sem danes nogometno zvezo Slovenije vprašal, kakšno stališče zastopajo v imenu naše države. Da protestno z mladinci iz Rusije ne bodo igrali, ker se ne strinjajo s takšnim popuščanje Rusiji, je po poročanju svetovnih medijev doslej napovedalo trinajst držav: Estonija, Latvija, Litva, Romunija, Poljska, Velika Britanija, Irska, Švedska, Danska, Norveška, Islandija, Finska in seveda Ukrajina. Estonci so odločitev objavili tako:

Dilema je, ali se bo slovenska nogometna zveza pridružili bojkotu odločitve nogometne organizacije, ki jo vodi Aleksander Čeferin. Ruske ekipe že od februarja lani, ko je Rusija brez razloga napadala sosednjo Ukrajino in jo poskušala okupirati in si jo podrediti, ne smejo sodelovati na tekmovanjih. Od takrat se nič ni spremenilo. Ruska država poskuša še naprej z vojaško silo okupirati in si podrediti Ukrajino in tam pobijajo ljudi in uničujejo premoženje. Med žrtvami napada Rusije na Ukrajino so tudi številni ukrajinski otroci. Evropski nogometni zvezi je s popuščanjem, ko gre za ruske mladince, medtem že sledila svetovna nogometna zveza. Odločitev utemeljujejo s tem, da gre za otroke, ki niso krivi za politiko starejših. Nogomet in šport sta v Rusiji tradicionalno močno povezana z vojsko in državo. In to tudi, ko gre za mlade.

Grafično dosedanjo delitev, ki pa še ne vsebuje vseh nasprotnic, ob dilemi ali popuščati Rusiji in Putinu, za kar se je odločila EUFA, ali pa zavračati takšno politiko z bojkotom tekem z ruskimi mladinci, prikazuje z objavo na omrežju Facebook nekdanji poveljnik sil slovenske vojske Miha Škerbinc:

Vprašanje, ki sem ga postavil slovenski nogometni zvezi (NZS), je takšno:

Spoštovani

Prosim vas za informacijo, ali se bo slovenska nogometna zveza pridružila bojkotu odločitve EUFE, ki se je odločila dovoliti igranjem mladinskim ekipam iz Rusije (U17) in kakšno je stališče slovenske nogometne zveze o tej odločitvi UEFE in konfliktu v evropski nogometni organizaciji.

Peter Jančič

odgovorni urednik

Spletni časopis

041672453

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu