Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Uspešni prestopniki: Po odstopu Zavca in Marzidovška po Slugi v DZ prihaja še Lep

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 15th september 2023, 10:09 dop

Na prvi seji po poletnih počitnicah se bo državni zbor seznanil z odstopom dveh poslancev Svobode: Dejana Zavca in Martina Marzidovška. Za oba je veljalo, da sta v parlamentu povsem neopazna. Namesto poslancev, ki sta odstopila, bosta sedež dobila kandidata iste stranke, ki sta po enotah dosegla najboljše rezultate. Zavca bi iz enote s sedežem na Ptuju lahko nadomestil Dejan Suč, Marzidovška pa bi iz mariborske po rezultatu moral Tomaž Lah, a ta je že nadomestni poslanec. To je postal po izvolitvi Barbare Kolenko Helbl za generalno sekretarko vlade. Pot v državni zbor se zaradi tega odpira Juriju Lepu, ki je bil v preteklosti poslanec DeSUS. V Svobodo je Lep pred volitvami prestopil skupaj z Janjo Sluga (prej SMC). Boksar iz Ptuja Zavec je pozornost pritegnil, ko je v veliki dvorani državnega zbora pred poslanci Svobode boksal s predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič za propagandni video posnetek, ki so ga delili bolnim otrokom. Trdili so, da je bil namen, da bi jih s tem razveselili.

Zavec Klakočar

Boks seveda ni bil zares, ker bi se za Klakočar Zupančičevo sicer to lahko slabo končalo. Ali pa za Zavca, ker Klakočar Zupančičeva tudi ni od muh. Odstopna izjava Zavca je takšna:

Skoraj še bolj je bil zadnje leto v državnem zboru neopazen Marzidovšek, ki je tudi odstopil. Zavec je odstop pojasnil z zdravstvenimi razlogi, ki pa jih ni želel pojasnjevati “bolj globoko”, Marzidovšek pa z osebnimi, da išče druge izzive.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu