Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Boštjančič hud: vsi zavračajo varčevanje za odpravo posledic poplav

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 11th september 2023, 10:23 dop

Ob tem, ko so vladajoči za odpravo posledic poplav povišali obdavčitev vseh ljudi in podjetij, je vlada množici ministrstev in drugim porabnikom državnega proračuna naložila tudi, da morajo del svojega denarja nameniti za odpravo škode ali pa znižati svoje proračunske načrte za prihodnji dve leti za štiri odstotke. A z izjemo enega ministrstva nihče, kot je opozoril finančni minister Klemen Boštjančič, tudi v podaljšanem roku ni storil, kar bi moral. Znižanje je sicer pričakovati tudi, ker so statistiki povsem narobe ocenili gospodarsko rast v lanskem letu.

Tako je finančni minister Klemen Boštjančič vse predlagatelje finančnih načrtov z dopisom v soboto opozoril, da kršijo sklep vlade o varčevanju za odpravo posledic poplav in da naj se vendarle bolj potrudijo:

Dodaten zadnji rok, da pripravijo bolj varčne načrte, je danes.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu