Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Šefa posredovalnice del vlada pošilja v Mercator

(Last Updated On: 08/05/2017)

Gregorja Planteua je vlada danes predlagala okrožnemu sodišču v Ljubljani za izrednega člana uprave Mercatorja. Planteu je zadnja leta direktor rokometnega kluba Celje, od leta 2004 pa do danes pa je po podatkih na Ajpesu tudi direktor in zastopnik podjetja Študentski d.o.o.

To podjetje posreduje delo dijakom in študentom in ima za to tudi koncesijo ministrstva za delo.

Podjetje ni čisto nepomembno, se pa z Mercatorjem seveda ne more kosati. Na svoji spletni strani navajajo, da imajo sedem zaposlenih. Nekaj podatkov kaže preglednica povzeta po Erarju KPK

Imenovanje izrednega člana uprave je vlada sodišču predlagala po zakonu, ki ga je po najhitrejšem možnem postopku prejšnji mesec potrdila večina v državnem zboru, ker je  Agrokor v postopku zaradi insolventnosti.

To po oceni vlade “utegne ogroziti Poslovni sistem Mercator in s tem gospodarsko, socialno in finančno stabilnost Republike Slovenije”.

Planteujeva vloga bo preprečiti izčrpavanje največjega slovenskega trgovca za reševanje največjega tovrstnega hrvaškega podjetja.

V virtualni knjižnici se Planteu pojavi z:

 

Planteu pa je danes medijem sam povedal, da je več let deloval v mednarodni multinacionalki Maersk.

Več o interventnem reševanju Mercatorja:

Nujni postopek: Koalicija sama potrdila Lex Mercator
 

Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa v letu 2019 deloma sofinancira ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov.
image_pdfimage_print
(Visited 138 times, 1 visits today)

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu