Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Šefa posredovalnice del vlada pošilja v Mercator

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 8th maj 2017, 10:28 pop

Gregorja Planteua je vlada danes predlagala okrožnemu sodišču v Ljubljani za izrednega člana uprave Mercatorja. Planteu je zadnja leta direktor rokometnega kluba Celje, od leta 2004 pa do danes pa je po podatkih na Ajpesu tudi direktor in zastopnik podjetja Študentski d.o.o.

To podjetje posreduje delo dijakom in študentom in ima za to tudi koncesijo ministrstva za delo.

Podjetje ni čisto nepomembno, se pa z Mercatorjem seveda ne more kosati. Na svoji spletni strani navajajo, da imajo sedem zaposlenih. Nekaj podatkov kaže preglednica povzeta po Erarju KPK

Imenovanje izrednega člana uprave je vlada sodišču predlagala po zakonu, ki ga je po najhitrejšem možnem postopku prejšnji mesec potrdila večina v državnem zboru, ker je  Agrokor v postopku zaradi insolventnosti.

To po oceni vlade “utegne ogroziti Poslovni sistem Mercator in s tem gospodarsko, socialno in finančno stabilnost Republike Slovenije”.

Planteujeva vloga bo preprečiti izčrpavanje največjega slovenskega trgovca za reševanje največjega tovrstnega hrvaškega podjetja.

V virtualni knjižnici se Planteu pojavi z:

 

Planteu pa je danes medijem sam povedal, da je več let deloval v mednarodni multinacionalki Maersk.

Več o interventnem reševanju Mercatorja:

Nujni postopek: Koalicija sama potrdila Lex Mercator
 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu