Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Golob gre z Gabrovo v Luksemburg k premieru Bettelu in njegovemu soprogu Destenayu

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 9th september 2023, 10:59 dop

Govorice, ki jih je danes objavil Bojan Požar, da bi se naj premier Robert Golob razšel s Tino Gaber so iz kabineta predsednika vlade danes posredno demantirali z napovedjo obiska premiera Goloba v Luksemburgu, na katerem ga bo po programu, ki so ga poslali medijem, kot uradna spremljevalka spremljala Tina Gaber. Na obisku v torek prihodnji teden je predvideno tudi skupno fotografiranje slovenskega para z luksemburškim, torej s predsednikom vlade Velikega vojvodstva Luksemburg Xavierjem Bettelom in njegovim soprogom Gauthierjem Destenayem. Pozneje bo tudi skupno kosilo obeh parov.

Bettel je to, da je homoseksualec, razkril leta 2008. Destenay se je z Betelom pojavil na številnih uradnih dogodkih, poročila sta se maja 2015, slovesnost je vodila županja mesta Luxembourg Lydie Polfer, gostov je bilo okoli 250. Bettel je prvi predsednik vlade v EU, ki se je poročil z istospolnim partnerjem.

Požar je govorice, da bi se naj Golob z Gabrovo razšel, objavil tudi zaradi tega, ker bi se naj Gabrova zadnje čase ne pojavljala na sprejemih z Golobom, manjkala bi naj tudi na Golobovi večerji s predstavniki gospodarstva in kapitala ob robu nedavnega Blejskega strateškega foruma 2023 v Vili Bled, 28. avgusta. Po medijskih omrežjih pa je mogoče prebirati zgodbe, da bi se lahko pojavili tudi video posnetki Gabrove iz preteklosti, ki bi lahko bili intimne narave.

Uradna pot v Luksemburg ne pojasnjuje osebnih odnosov med premierom in Tino Gaber, kaže pa, da je z vidika državnega protokola Tina Gaber uradna spremljevalka, ki tudi opravlja to vlogo.

Na posnetku, ki ga je objavila sama, je Tina Gaber s psičkom

Predsednik vlade Luksemburga Xavier Bettel je Slovenijo obiskal februarja letos. Golob se namerava z njim prihodnji teden pogovarjati o delovanju in prihodnosti EU, torej o vojni v Ukrajini, širitvi EU, vključno na Zahodni Balkan, konkurenčnosti in strateški avtonomiji EU ter reformah EU, pa tudi na krepitev odnosov med Slovenijo in Luksemburgom, še posebej na gospodarskem področju, so sporočili iz Golobovega kabineta in napovedali, da bosta predsednika vlad podpisala memorandum o sodelovanju na področju vesolja in nagovorila udeležence poslovnega foruma obeh držav, v znak podpore odstranitvi mejnega nadzora znotraj schengenskega območja obiskala Schengen, kjer je bil leta 1985 podpisan Schengenski sporazum. Golob pa se bo srečal še s predsednikom luksemburške poslanske zbornice Fernandom Etgenom ter slovenskimi sodniki in tožilcem, ki delujejo v evropskih institucijah v Luksemburgu.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu