Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Nika Kovač bo urejala, kaj smemo govoriti

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 11th april 2023, 09:50 pop

Izstopajoča politična aktivistka in direktorica instituta 8. marec, ki ga je ustanovil minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac (Levica), Nika Kovač je na omrežju Facebook sporočila, da bo sprejela ponudbo premiera Roberta Goloba in bo vodila Strateški svet, ki bo določal, kaj se sme govoriti v času sedanje vlade. Ta nov premierjev posvetovalni organ, ki so ga poimenovali za svet za preprečevanje sovražnega govora, se prvič sestaja danes. K sodelovanju v tem svetu je premier povabil še vrsto podobnih organizacij, ki se javno razglašajo za nevladne ustanove, civilno družbo, glas ljudstva, so pa praviloma z vladnimi strankami povezani politični aktivisti. Da bo strankam, ki jim je pred volitvami in referendumi že močno pomagala v času kampanj, zdaj pomagala tudi z bolj aktivnim sodelovanjem, je Kovačeva sporočila tako:

Da je tudi uradno sodelovanje politične aktivistke sedanje vlade in vlade lahko koristno, da ne bodo vlekli vsak v svojo smer, povrhu pa bo Nika Kovač še nekaj zaslužila, je že pred odločitvijo Kovačeve, da bo vodila svet, ki bo skušal določiti, kaj se sme govoriti, opozoril predsednik največje opozicijske stranke SDS Janez Janša. Tako:

Na posnetku je Nika Kovač s svojimi aktivistkami iz 8. marca in z voditeljem Odmevov Igorjem E Bergantom v kampanji, da bi vladne stranke lahko izvedle politično čistko celotnega vodstva RTV Slovenija in tja nastavile svoje ljudi. Projekt je ta mesec obstal na ustavnem sodišču zaradi suma, da gre za kršenje ustavne ureditve:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu