Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Zakaj novo vodstvo RTVS ob obisku policije molči?

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 4th september 2023, 11:55 dop

Na nenavaden zaplet, ko sta dva policista pri vratarju na TVS iskala novinarja Jožeta Možino, ki ga ni bilo v hiši, ko je novinar pozneje opozoril, da je policijsko delo v uredništvu medija nenavadno, pa so mu iz policije očitali, da pritiska na policijo, se je odzvalo Združenje novinarjev in publicistov. V ZNP se čudijo, zakaj novo vodstvo RTVS, štiričlansko upravo vodi Zvezdan Martić, ob tem dogajanju molči in ne zaščiti novinarja in ugleda lastne hiše.

Izjavo ZNP objavljam v celoti:

Izjava ZNP zaradi policijskega zastraševanja novinarja Možine
Uniformirana policista sta na glavnem vhodu recepcije javnega medija RTV Slovenija iskala urednika oddaje Intervju dr. Jožeta Možino in pridobila njegove kontakte, ki so sicer javno dostopni. Z novinarjem pa niti takrat in niti pozneje nihče s strani policije ni iskal stika. Novinar Možina tako sploh ne ve, kaj sploh bi bil lahko razlog za prihod policije v prostore medija. Je pa policija v zvezi s tem pojasnjevala Slovenskim novicam, češ, da gre za običajne postopke. Še več, celo obrnila je zgodbo, v smislu, da je Možinova objava o tem, kaj se dogaja, “pritisk” na policijo. Gre za neverjetno situacijo, ki kaže na demonstracijo moči represivnega organa sedanje oblasti do uglednega večkrat nagrajenega novinarja in zgodovinarja, ki je zaradi svojih oddaj in raziskav že dolgo trn v peti sedaj vladajočim centrom moči. Prihod uniformirane policije v prostore avtonomnega medija in iskanje posameznega novinarja nikakor ni običajna praksa. To se do zdaj ni dogajalo in se v demokratičnih družbah tudi ne sme. Predstavljajmo si, kakšna bi bila reakcija, če bi se kaj podobnega zgodilo v mandatu prejšnje vlade. V ZNP pozivamo naročnike teh dejanj, da z njimi nemudoma prenehajo, pripadnike policije pa, da se uprejo poskusom zlorabe njihovega dela. Zelo povedna in zaskrbljujoča je tudi drža sedanjega vodstva RTV, ki se na ekscesno ravnanje policije do njenega novinarja ni odzvala in se očitno s takšnim ravnanjem policije strinja.
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (7)

https-spletnicasopis-eu