Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Kje bodo za prosti dan zaradi katastrofalnih poplav ministri

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 14th avgust 2023, 08:40 dop

Na prosti dan, ki ga je za danes prejšnji teden v spomin na katastrofo uzakonila vladna koalicija, bodo premier in številni ministri potovali po državi in obiskovali kraje, ki so jih prizadele poplave, del pa jih bo na prosti dan delal po ministrstvih, je včeraj sporočila vlada. Minister za obrambo Marjan Šarec (Svoboda) bo, so najprej sporočili, na terenu v občini Kamnik, od koder je sicer doma. Pozneje so to popravili, da bo na Koroškem. Minister za gospodarstvo Matjaž Han (SD), so napovedali, se bo pridružil organizirani skupini prostovoljcev, ki bo pomagala v Laškem. Premier in začasni minister za zdravje Robert Golob (Svoboda) pa si namerava z generalno sekretarko Rdečega križa Slovenije Cvetko Tomin in generalnim tajnikom Karitas Petrom Tomažičem ogledati poplavljena naselja v občini Komenda, v občini Mengeš uničen vrtec in nekatere druge poškodovane objekte, srečal pa se bo tudi s predstavniki gasilskega društva Mengeš. Tisti, ki ne potujejo po državi bodo, so zapisali iz vlade, “pripravljali nujne intervencijske in sanacijske ukrepe za odpravo posledic ujme na svojih ministrstvih.” Ministri, ki jih ne navajajo in ki torej delajo po ministrstvih, so Alenka Bratušek (Svoboda), Dominika Švarc Pipan (Svoboda), Emilija Stojmenova Duh (Svoboda), Sanja Ajanović Hovnik (Svoboda), Boštjan Klemenčič (Svoboda), Bojan Kumer (Svoboda)… Najprej je bil med tistimi, ki bodo na prosti dan delal na ministrstvu tudi Luka Mesec (Levica), a so informacijo iz vlade včeraj ob 20.30 popravili s sporočilom, da bo kot prostovoljec pomagal v Škofji Loki.

Po državi bodo tudi Fajon, Poklukar, Maljevac…

Zunanja ministrica Tanja Fajon (SD) bo obiskala letališče Slovenj Gradec in Rečico ob Savinji, kjer se bo z direktorjem Uprave za zaščito in reševanje Leonom Behinom srečala s predstavniki tujih vojsk, ki pomagajo pri odpravi posledic ujme. V Kampu Menina se bo srečala tudi s prostovoljci, ki pomagajo pri obnovi kampa. Notranji minister Boštjan Poklukar (Svoboda) bo obiskal policijski postaji v Laškem in Žalcu in štab civilne zaščite v Gornjem Gradu. Minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac (Levica) bo obiskal center za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem in Dom Na Fari v Prevaljah. Minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda bo v Slovenj Gradcu obiskal tamkaj osnovno šolo in Osnovno šolo Podgorje ter zbirni center za pomoč na letališču. Minister za visoko šolstvo Igor Papič bo obiskal podjetje BISOL Group v Preboldu, ki so ga močno prizadele poplave, škode bi naj bilo za 30 milijonov evrov, proizvodnja bo verjetno več mesecev zaprta. BISOL Group je visokotehnološko podjetje, ki je odličen primer sodelovanja med gospodarstvom in univerzami, so pojasnili obisk iz vlade. Ministrica za kulturo Asta Vrečko bo v Celju, kamor potuje z avtobusom, ki ga je najela celjska občina, pomagali pa bodo v Savinjski regiji. Ministrica za kmetijstvo Irena Šinko se bo sestala s predstavniki kmetov in Kmetijsko gozdarskim zavodom Celje. Minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan bo v občinah Žiri, Gorenja vas in Železniki. Minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek pa bo obiskal Dravograd in skladišče Rdečega križa, kjer bo pomagal razvažati pomoč. Z njim bo delala tudi njegova družina.

Iz vlade so še sporočili: “Ostali ministri in ministrice bodo pripravljali nujne intervencijske in sanacijske ukrepe za odpravo posledic ujme na svojih ministrstvih.”

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu