Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Janša: Politična zloraba časa epidemije se vam bo vrnila kot bumerang

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 15th april 2023, 02:07 pop

Predsednik največje opozicijske stranke in premier doslej treh vlad Janez Janša (SDS) se je z daljšim zapisom na družabnem omrežju odzval na poročanje POP TV, da je specializirano državno tožilstvo na ljubljansko okrožno sodišče vložilo zahtevo za preiskavo proti trem osumljenim zlorabe uradnega položaja in pomoči pri tem kaznivem dejanju. Šlo naj bi za nekdanjega ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška, njegovo nekdanjo sodelavko na ministrstvu Andrejo Potočnik in dobavitelja medicinskih ventilatorjev Marka Bitenca. Nekdanji premier opozarja, da so kljub težkim časom v prejšnji vladi od samega začetka vztrajali na stališču zakonitosti in preglednosti in ocenjuje, da so postopki proti nekdanjemu koalicijskemu partnerju in ministru zloraba.

Po volitvah je bila država priča obsežnim, celo večkratnim, političnim menjavam v represivnih organih in onemogočanji običajnega opozicijskega nadzora ravnanja vladajočih v parlamentu.

Janša je zapisal:

“Kljub izrednim razmeram smo bili ves čas pod stalnim pritiskom vseh mogočih varuhov, medijev, podivjane in ne solidarne opozicije ter spolitiziranih nevladnih organizacij. Drži, da so v prostoru, kjer vladata red in pravičnost ter enaki vatli oziroma vladavina prava, pod drobnogledom in preiskavo lahko tudi ravnanja v času izrednih razmer. In v času, ki je pripeljal do njih. Po tem logičnem vrstnem redu. Če bi torej imeli vladavino prava, bi vsako resno tožilstvo najprej ali pa vsaj istočasno preiskalo tudi odgovornost tistih, ki so nam pustili neuporabne načrte, prazna skladišča zaščitne opreme ter medicinskih aparatov za spopad z epidemijo. Kljub pravočasnim opozorilom misije WHO. Takoj bi se videlo, zakaj smo morali iskati opremo čez noč praktično povsod. Pa odgovornost tistih, ki so zadnjih dvajset let denar od preplačanih žilnih opornic in kolčnih protez vlagali v tednik Mladina in druge elemente omrežja, namesto v kapacitete domov za ostarele in zdravstveni sistem. Veliko mrtvih je bilo zaradi finančno zanemarjenih razmer v DSO. A ti odgovorni so danes ministri, predsednice, šefi #vzporednimehanizem, državni sekretarji in visoki uradniki vlade. Na časovnici, spoštovana politična izpostava #SDT in @policija_si, vam je spodrsnilo. Tako kot večkrat v zadnjih tednih vaši matični organizaciji. Kredibilnost je izpuhtela. Politična zloraba časa epidemije se jim bo prej kot slej vrnila kot bumerang. Še posebej hitro v času zarečenega kruha.”

Nekdanjemu ministru in predsedniku stranke Konkretno Počivalšku je Janša ob stavku “Drži se”, zapisal:

Ostaja neizpodbitno dejstvo:

  1. Da je danes tudi zaradi Tvojih naporov, nesebičnega dela in žrtev v času spopada s pandemijo #COVID19 na tisoče rojakov živih in zdravih.
  2. Da je Slovenija zaradi uravnoteženega sprejemanja zdravstvenih, gospodarskih in socialnih ukrepov končala med gospodarskimi zmagovalci spopada s pandemijo, kar nam je priznal cel svet.
  3. Da je odločitev tvoje stranke (SMC, Konkretno) za oblikovanje učinkovite vlade tik po razglasitvi epidemije omogočila Sloveniji, da ni trpela še huje od Bergama.
    Predstavljajmo si spopad z epidemijo v času volilne kampanje pod vodstvom metalcev puške v koruzo.

Del sporočila je, da so vladajoči v parlamentu onemogočili nadzor največji opozicijske stranke, vodenje obeh nadzornih komisij, komisije za nadzor javnih financ in komisije za nadzor obveščevalnih služb, so prepustili poslancem majhne NSi:

“Lahko izkrivljajo, lažejo, blatijo (kosovirajo*), ovajajo, tožijo in sodijo kakor jim drago. V desetletjih so si prigrabili vsa potrebna orodja za zlorabo javnosti, policije, tožilstva in sodstva. Praktično brez nadzora in omejitev, tako kot leta 1988. Kljub temu pa ne morejo spremeniti dejstev in ubiti resnice. Kljub vsemu je nemogoče povsem izničiti ogromno količino žrtvovanja, solidarnosti in zdravega razuma zdravstvenega osebja na vseh nivojih, svetovalnih skupin in drugih vladnih ekip, vodstva in strokovnjakov nacionalnega inštituta za javno zdravje, zdravniške zbornice, gospodarstvenikov, obrtne zbornice, županov in vseh, s katerimi smo s skrajnimi napori reševali življenja in blaginjo ljudi. Zavarovali smo spomin pred pozabo in resnico pred lažjo, njihovo nesmrtno dušo. Slej ko prej bo na površju.

*kosovirati, #kosoviranje – preko sorodstvenih in političnih povezav v #MSM in #NVO izvajati prvo fazo Kučanove formule “najprej diskreditacija, nato likvidacij.”

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu