Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Fajonova razkrila še, koliko je za kampanjo Brgleza plačal Golob

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 11th april 2023, 09:49 pop

Drugo verzijo poročila o zbiranju in porabi denarja za predsedniško kampanjo Milana Brgleza je na portalu Ajpes objavila SD Tanje Fajon. Tudi v drugem poročilu trdijo, da so skupaj z Gibanjem svoboda Roberta Goloba v Brgleza investirala 190.617 evrov, s čemer se Brglezu ni uspelo uvrstiti v drugi krog. Novost pa je, da so zdaj podrobneje predstavili tudi, koliko je v kampanjo vložilo Gibanje svoboda: 73.200 evrov.

Nov odstavek v poročilu, ki razkriva višino sofinanciranja največje vladne stranke, je takšen:

V poročilu SD o Brglezovi kampanji je bilo že prvič razkrito, da so s prostovoljnimi prispevki za Brgleza zbrali 96.600 evrov, še 94.017 evrov pa je prišlo iz rednega računa SD. V tem delu je bil tudi prispevek Svobode. Nakazila, ki so presegla povprečno plačo, so morali razkriti. Brglezu so v kampanji pomagali:

Jan Šabič€ 3.700
Tončka Šabič€ 3.700
Ceglar Tjaša€ 2.800
Rok Bucuk€ 3.700
Miha Kregar€ 3.700
Anja Lovrenčič€ 3.700

Stranka Gibanje svoboda je svoj del stroškov, tako določa zakon, plačala na redni račun stranke SD in iz prvega objavljenega poročila o zbiranju denarja višina tega prispevka ni bila razvidna. O tej nenavadnosti in stroških drugih kandidatov, sem podrobneje poročal pred tednom:

Zakonodaja, ki jo imamo, je precej čudaška zaradi reforme v času vlade Alenke Bratušek. Najprej so pri popravljanju zakona takrat možnost skupne kandidature spregledali in ga celo strogo prepovedali. Nenavaden dovoljen način sofinanciranja, ko je svoj prispevek Gibanje svoboda plačala na redni račun SD in ne posebnega volilnega za Brgleza, je posledica slabo premišljenega poznejšega popravljanja napake.

Podatki za vse kandidate, ki so doslej poročali so takšni:

V drugi krog sta se uvrstila Anže Logar in Nataša Pirc Musar. Njuni poročili o kampanjah še nista objavljeni. 

Celotno popravljeno poročilo o kampanji Brgleza je takšno:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (3)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu