Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Reporter: Družinski energetski posli v vladi

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 14th junij 2023, 07:39 dop

“Državna sekretarka Tina Seršen je na ministrstvu za infrastrukturo sodelovala pri pripravi zakonodaje, ki omogoča postavitev balkonskih solarnih panelov. Te namešča le eno podjetje v državi in še to je v lasti njenega svaka Marka Seršena. Gre za podjetje Energen,” poroča tednik Reporter in opozarja, da je soprog državne sekretarke Andrej Seršen zaposlen v službi vlade za zakonodajo, kar pomeni, da pregleduje in potrjuje zakonodajo, ki nastaja tudi na ministrstvu, kjer je kot politična funkcionarka zaposlena njegova žena.

Seršenova je veliko pozornost zadnje leto pritegnila z javnimi nastopi, ko je bila zelo zadržana do rabe nuklearne energije, ocenila je celo, da je bilo nuklearko v Krškem mogoče zgraditi, ker v času socializma ni bilo nobenih standardov in pravic ljudi in da bi morali, če bi želeli zgraditi dodaten blok nuklearke, izstopiti iz EU. Pa tudi, da tehnologije danes omogočajo cenejšo proizvodnjo energije iz obnovljivih virov energije.

V Reporterju opozarjajo, da Sršenova tudi te dni v državnem zboru predstavlja novo zakonodajo o solarizaciji Slovenije, nad pripravljenimi zakonodajnimi akti bdi njen mož, prodaja pa tovrstno tehnologijo svak.

Celoten članek si lahko preberete tukaj

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu