Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Ponoči podražitev vseh naftnih derivatov

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 5th junij 2023, 07:45 pop

Opolnoči se bodo na bencinskih črpalkah izven avtocest povišale cene bencina, nafte, dražje pa bo tudi kurilno olje. Če boste že nocoj natočili petdeset litrov bencina, boste prihranili 1,5 evra, pri petdeset litrih dizla 0,3 evra in pri tisoč litrih kurilnega olja deset evrov.

Najvišje dovoljene drobno prodajne cene bencina, dizla in kurilnega olja bodo od jutri, 6. junija 2023 do vključno ponedeljka, 19. junija 2023 znašale 1,412 evra za liter bencina, 1,432 evra za liter dizelskega goriva in 1,020 evra za liter kurilnega olja, so sporočili iz vlade.

Cene pogonskih goriv na avtocestnem križu se oblikujejo prosto.

Cene so nekoliko povišali tudi na Hrvaškem, so pa tam še naprej nižje kot pri nas:

Nove cene od 6. junija so na Hrvaškem:

1,38 EUR/l za benzin (povečanje 0,06 EUR/l)
1,28 EUR/l za dizel (povečanje 0,04 EUR/l)
0,78 EUR/l za plavi dizel (povečanje 0,04 EUR/l)

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu