Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Sodišče je odločilo, da Edna Kernc Walterju Wolfu ne bo vrnila hiše, jo je pa dobil Jelinčič, ki Golobu svetuje

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 3rd junij 2023, 08:17 dop

Nekdanja partnerka Walterja Wolfa Edna Kernc lahko obdrži hišo na Štajerskem, ki ji jo je podaril premožni poslovnež, je odločilo sodišče, ki je zavrnilo Wolfovo zahtevo, da bi mu nekdanja izvenzakonska partnerka morala vrniti nepremično premoženje, ocenjeno na 40.000 evrov. Wolf je vrnitev nepremičnega premoženja zahteval prepozno. Tako je presodila na okrožnem sodišču v Ljubljani sodnica Bojana Maravič že lani, sodba je bila javno objavljena ta teden. Edna Kernc je tretja Wolfova partnerka, pred tem je bil poročen z zdravnico Barbaro Stewart, pozneje pa z nekdanjo lepotno kraljico (miss) Avstrije Elisabeth Kawan. S Stewartovo je Wolf imel dve hčeri, s Kawanovo pa sina in hčer.

Drugače se je razpletlo pri predsedniku SNS Zmagu Jelinčiču, ki je po ločitvi od podobno precej mlajše soproge Monike dobil nazaj moderno vilo z bazenom in pogledom na morje na slovenski obali. Ko sem ga včeraj vprašal, zakaj je bil pri njemu razplet drugačen kot pri Wolfu, je odgovoril: “Dober dogovor za oba sva dosegla.” Premieru Robertu Golobu, ki se, kot smo izvedeli letos, že dalj časa ločuje in ima že nekaj časa tudi mlajšo partnerko Tino Gaber, pa izkušeni predsednik SNS, da bi se izognil težavam v prihodnosti, predlaga: “Šef vlade naj se posvetuje z vsemi, s katerimi je njegova sedanja spremljevalka hodila na kosila, večerje…”

Predsednik SNS Zmago Jelinčič Foto: DZ/Borut Peršolja

Hišo in nepremičnine, ki jih je Wolf v Sloveniji kupil leta 2002, je partnerki podaril v veri, da bosta tam skupaj živela in da bosta tudi ostala skupaj do konca življenja. Po tem, ko ji je nepremičnino podaril, sta se leta 2011 preselila v Kanado, zveza pa je razpadla leta 2017, ko je Wolfova partnerka spoznala novega partnerja in se s sinom preselila nazaj v Slovenijo.

V pravdi je nekdanja partnerka opozorila, da darilo materialno Wolfa ni ogrozilo, saj ji je hišo podaril, ker ni vedel, kaj početi z njo in da si v Sloveniji tudi ni želel premoženja, podaril pa ji je še veliko vrednejših stvari, denimo avto Chrysler Crossfire, Mercedes SL vreden 81.000 evrov, smučanje v Švici vredno 43.000 evrov, krznena plača v vrednosti več kot sto tisoč evrov, uri Rolex in Patek Phillipe skupaj vredni 17.000 evrov, nakit vreden 20.000 evrov, potovanje okoli sveta v neznani vrednosti.

Kot piše v sodbi je Wolf vrnitev nepremičnega premoženja zahteval prepozno. Partnerka ga je zapustila leta 2017 in leto dni po tem, ko je odšla, darilne pogodbe Wolf ni preklical. To je storil šele leta 2020, s sodnim sporom in s tem po oceni sodišča zamudil rok. Razlaga sodbe je takšna:

Wolfu je sodišče naložilo tudi plačilo nekaj čez tisoč evrov stroškov, ki jih je s pravdanjem imela nekdanja partnerka Edna Kernc.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu