Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Lavrov o nuklearni vojni, dim iz mostu na Krim

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 27th maj 2023, 06:32 dop

Direktna vpletenost Nata v ukrajinsko krizo povečuje tveganje nuklearne vojne, je po poročanju ruskih medijev danes opozoril ruski zunanji minister Sergej Lavrov. Ponovno rožljanje ruskih politikov z nuklearnim orožjem, je posledica hudih težav, ki jih imajo na okupiranih delih Ukrajine in odločitve ZDA, da bodo zaveznikom dovolili pomoč Ukrajini z lovci četrte generacije, denimo s F-16s, za katere so že začeli šolati ukrajinske pilote. Ukrajino so iz Zahoda tudi že začeli oskrbovati z raketami daljšega dosega, ki lahko dosežejo tudi most na Krim. Za Rusijo je, če Ukrajinci dobijo še lovce F-16, to slaba vest predvsem, ker gre za zelo raznovrstne reaktivce, ki lahko natančno izstreljujejo različne rakete in bi iz ruske okupacije delov Ukrajine naredili še večjo nočno moro kot je že.

To, da pomoč Ukrajini, da bi se lahko zaščitila pred agresijo Rusije, ki Ukrajince pobija že več kot leto dni, pomeni kolosalno tveganje, so Rusi zadnje dni že večkrat opozorili. Ameriški predsednik Joe Biden je na te njihove ocene odgovoril, da imajo prav in da lovci F-16s res predstavljajo kolosalno tveganje za njih. Za Ruse torej.

Danes je Rusija za krajši čas zaprla most na Krim, sporočili so, da poteka vaja. Kakšna vaja natančno, ni znana, se je pa iz območja mostu vil dim. Tako:

Dimna zavesa je sprožila nekaj ugibanj, da so tam nekaj poskušali prikriti. Most je medtem, kot poročajo ruski mediji, že odprt za promet.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu