Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Štih: Draga vlada, nismo mi problem, vi ste

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 19th maj 2023, 11:03 pop

S posebno izjavo za javnost se je Tomaž Štih danes odzval na zahtevo pravosodne ministrice, da ga mora zaradi sporočil na družabnem omrežju preganjati državno tožilstvo. Izjava je takšna:

Mediji so danes popravili poročanje, da je ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan (SD) od tožilstva zahtevala postopek proti predsedniku SDS Janezu Janši (SDS) zaradi kritik vladne odločitve, ko je na dopisni seji na vrat na nos ukinila dan spomina na žrtve komunizma, ko so potekale prireditve ob tem dnevu. Kaj bi lahko bilo sporno v izjavi Janše, bi bilo namreč precej težko pojasniti, pa čeprav so levi mediji takoj razširili laži o vsebini.

Po novem pravosodna ministrica zahteva od tožilstva ukrepe proti Tomažu Štihu, nekdanjemu politiku državljanske liste, ki svoja sporočila zadnja leta praviloma pošilja iz Velike Britanije, kjer je zaposlen. Štih je bil do vlade, ko je ukinila dan spomina na žrtve komunizma in do njenih predstavnikov, ki že nekaj časa poveličujejo komunizem, kritičen na tak način:

V največjih medijih, tudi v Tarči TVS je bilo zadnje dni nekaj zmede tudi, ker so mediji iz vladne strani podtikali, da je Štihov kritičen odziv spodbudil Janez Janša s svojo kritiko vladne odločitve, a je, ker so sporočila na tviterju označena s časom objave, mogoče z lahkoto ugotoviti, da je to bila netočna trditev. Štih se je odzval tako:

V medijih se je razvnela divja propagandna vojna, v katerih tudi večji mediji namerno propagandno manipulirajo, da bi obtožbe pravosodne ministrice in vladnih politikov zvenele bolj verodostojno. Primer je naslov in uvod članka v Delu, ki Janšev očitek vladi, da s svojim poveličevanjem komunizma državo vrača v čase državljanske vojne, poenostavi v trditev, da Janša grozi z državljansko vojno. Takšna manipulacija je značilnost strankarske propagande, za časopis Delo, ki se razglaša za resnega, pa je, ko je to preveč očitno, precejšnja sramota.

Na poročanje o dogajanju v tem članku se je na omrežju tviter odzvala pravosodna ministrica z oceno, da sem nekorekten, ko opisujem pomen postopka, ki ga sproža proti Štihu.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (7)

https-spletnicasopis-eu