Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Huda nesreča, avtocesta proti Dolenjski zaprta

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 13th maj 2023, 09:34 pop

V nesreči je udeleženih enajst osebnih in tovornih vozil, avtocesta pa je v smeri proti Dolenjski v celoti zaprta, so sporočili iz policije, ki je bila ob 13.30 obveščena o prometni nesreči na dolenjski avtocesti pri izvozu Višnja Gora v smeri proti Novemu mestu.

Več oseb je bilo v nesreči poškodovanih in so bili odpeljane v UKC Ljubljana, dve osebi sta zaradi posledic poškodb v prometni nesreči na kraju umrli, so sporočili iz policije, ki opravlja ogled kraja nesreče, ki sta se ga udeležili tudi dežurna državna tožilka in preiskovalna sodnica.

Iz policije so pozneje še dodatno pojasnili dogajanje:

Danes, nekaj pred 13.30 je na dolenjski avtocesti pri izvozu Višnja Gora v smeri proti Novemu mestu prišlo do prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženih 11 vozil, od tega 2 tovorni vozili in 1 kombi, ostala so bila osebna vozila. V vseh nesrečah skupaj sta dve osebi umrli, ena je huje poškodovana in osem oseb lažje poškodovanih.

Po doslej znanih podatkih je 73 letnik voznik osebnega vozila vozil v smeri Novega mesta, ko je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in trčil v odbojno ograjo in obstal na voznem pasu avtoceste. V tem vozilu ni bilo poškodovanih oseb.

Za njim je pripeljalo tovorno vozilo s priklopnikom, ki je pred nesrečo varno ustavilo, v njegov zadnji del pa je zaradi neprilagojene hitrosti trčil 53 letni voznik kombija. Voznik kombija se je lažje poškodoval, prav tako so se lažje poškodovali trije potniki, ena potnica je huje poškodovana, dva potnika v kombiju pa sta zaradi poškodb umrla na kraju.

Naslednji je pripeljal 27 letni voznik osebnega vozila, ki se je izogibal vozilom in zato trčil v odbojno ograjo. V tem vozilu ni bilo poškodovanih oseb. 22 letnik voznik osebnega vozila za njim se je prav tako izogibal delom vozil na cesti in jih nekaj prevozil, ter se nato varno ustavil. V vozilu se ni nihče poškodoval.

Za vsemi navedenimi je varno ustavil voznik tovornega vozila s priklopnikom, za njim pa so se ustavila še štiri osebna vozila. 47 letni voznik osebnega vozila, ki je pripeljal za njimi pa je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v vozila, ki so se varno ustavila zaradi nesreč. V tej nesreči so bili eden od voznikov in trije potniki lažje poškodovani.

Povzročiteljem prometnih nesreč z materialno škodo oziroma nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami bodo policisti izdali globe, zoper povzročitelja nesreče s smrtnim izidom in hudimi telesnimi poškodbami pa bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo. Avtocesta je bila zaradi ogleda kraja nesreče in nato odstranjevanja posledic dlje časa zaprta. Promet je ponovno stekel nekaj pred 20. uro.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu