Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Neverjeten video: Ko se ruski vojak preda ukrajinskemu dronu

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 11th maj 2023, 03:12 pop

Iz krajev spopadov je bilo zadnje mesece objavljenih veliko brutalnih posnetkov ukrajinskih napadov z droni na ruske vojake, ki se skrivajo v jarkih. Del teh posnetkov niti ni mogoče objaviti, ker vsebujejo prizore hudega nasilja in obupa. Včeraj pa je bil objavljen posnetek, kako se ruski vojak več noče spopadati z dronom, kar se pogosto konča s hudimi poškodbami in smrtjo. Vojak je odvrgel orožje in upravljavcu drona na ukrajinski strani signaliziral, da se želi predati. A to je težko izvesti, ker bi vojaka, ki se želi predati, lahko ustrelili z njegove lastne strani.

Po navodilih, ki jih je dobil pisno s pomočjo drona, je pozneje sledil dronu in se kljub tveganju predal ukrajinski vojski.

https://twitter.com/bayraktar_1love/status/1656298732973948928

Z vidika brutalnosti dogajanj na fronti je vojak, ki se mu je uspelo predati, precejšen srečnež.

Po težavah ruske vojske jugozahodno od Bahmuta, kjer so Ukrajinci zavzeli več kilometrov ozemlje in lahko ti, če prodiranje nadaljujejo, ogrozijo oskrbo ruske vojske, ki je v Bahmutu in jo spravijo v resne težave, so bili objavljeni posnetki, kako so Ukrajinci s topništvom ustavili več ruskih oklepnikov, ki so prišli na pomoč.

Po prvih informacijah je mogoče, da so v napadu Ukrajinci za podporo uporabljali tudi moderne ameriške oklepnike.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu