Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Praznik: Janković na Rožniku zavzemal RTVS, Golob s Tino Sicilijo

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 2nd maj 2023, 08:49 dop

Za praznik dela v Sloveniji kar dva dni nismo delali. Po tem smo na vrhu v Evropi. Počivali in praznovali pa so ljudje na različne načine. Del, praviloma nekoliko starejših državljanov, je odšel na prvomajske prireditve, ki izvirajo še iz časov socializma, številni mlajši so z avtomobili odšli na morje in podobne kraje, premožnejši pa so odleteli veliko dlje. Premier Robert Golob, ki se od svoje soproge še ločuje, sodi pa med premožnejše zaradi nenavadno visokih prihodkov v državnem GEN-i v preteklosti, je s Tino Gaber odletel na Sicilijo, kjer so bili zadnje dni tudi številni slovenski državljani, ki so parček tudi fotografirali. Tako:

Doma pa je med tem za politično delo skrbel ljubljanski župan Zoran Janković. Golob je bil v preteklosti podpredsednik Jankovićeve Pozitivne Slovenije, pred tem je bil v LDS. Janković je Svobodo v lanskem volilnem letu močno podprl. Z Milanom Kučanom vred. Na Rožniku je Janković zbranim razodel, da je predsednik največje opozicijske stranke in donedavni premier Janez Janša (SDS) mojster referendumov, interpelacij in prevzemanja RTVS, kar se bo pa, je zbranim zagotovil Janković, nehalo.

Tako se je na Rožniku s politično propagando proti opoziciji trudil Janković

Za zdaj imajo vladajoči težave, kako bi izvedli čistko in na hitro postavili svoje ljudi na vrh RTVS, ker jim je projekt zadržalo ustavno sodišče, ki sumi, da s poskusom naglih menjav celotnega vodstva RTVS kršijo ustavo in torej zlorabljajo oblast. Da je kriv Janša, je običajen izgovor, s katerim iz leve opravičujejo svoje zlorabe oblasti.

Poslušanje napovedi Jankovića, kako bodo vendarle osvojili RTVS, na Rožniku ni bilo nagrajeno z zelo poceni ali celo zastonj hrano in pijačo. Pivo je, poročajo mediji, stalo čisto evropske tri in pol evre. To ni bilo nič socialistično. Podobno je bilo pri hrani.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (7)

https-spletnicasopis-eu