Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Našo vodo predsednica brani v ZDA, Nika Kovač se doma meče na trepalnice, voda pa bolj uboga

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 11th april 2023, 08:51 pop

Daleč za najboljšimi je naša država po kakovostni pitne vode na lestvici, ki je nastala s pomočjo raziskovalcev na univerzi Yale. Slovenija sicer slovi po tem, da politiki čisto vodo zagotavljajo s spreminjanjem ustave, s političnimi akcijami inštituta 8. marec Nike Kovač in obiski naše predsednice Nataše Pirc Musar na mednarodnih srečanji. A na kvaliteto pitne vode te besedne politične akcije očitno ne delujejo najbolj.

Naše vode ne izboljšujejo spremembe ustave, Nika Kovač in potovanja Nataše Pirc Musar

V Evropi, tako vsaj kažejo znanstvene raziskave, smo daleč za najboljšimi, ki pravice do čiste pitne vode nimajo v ustavi in kjer je tudi manj političnega cirkusa ob tem:

Mimogrede, poziv Nataše Pirc Musar županu Zoranu Jankoviću iz New Yorka k začasni ustavitvi del, da bi se pogovorili, ali je kanalizacijski vod čez vodne vire res pametna ideja, je ljubljanski župan zavrnil kot neprimerno zamisel. Da predsednica v tujini kar nekaj govori in ni nobenih resnih posledic, večine medijev ni zmotilo.

Spisek najboljših držav po kvaliteti vode za leto 2022, naša država tudi lani ni bila med najboljšimi, je bil takšen

V EU, ko gre za statistične podatke, sicer slovimo še po tem, da imamo zelo nizko stopnjo rodnosti, vse višjo pričakovano življenjsko dobo in eno najvišjih stopenj samomorilnosti.

Več podatkov o kvaliteti vode in onesnaženju okolja po svetu je dostopnih tukaj: https://worldpopulationreview.com/country-rankings/water-quality-by-country

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu