Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Odziv: Obvezen tečaj srbohrvaščine šala enega od zaposlenih

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 30th marec 2023, 03:33 pop

Iz podjetja TKK so se na prošnjo za pojasnilo o nenavadnem dopisu, ki kroži po družabnih omrežjih, odzvali, da ne gre za dopis podjetja. Tako so mi odgovorili in pojasnili:

Danes zjutraj smo bili obveščeni, da na spletnih omrežjih kroži dopis, v katerem podjetje TKK organizira obvezen tečaj srbohrvaškega jezika.

Dopis, ki se je v sredo 29. 3. 2023 popoldan pojavil na eni od oglasnih desk na sedežu podjetja TKK ni avtentičen in  ne prihaja s strani vodstva podjetja. Po prvih podatkih gre za šalo enega od zaposlenih. Situacijo v podjetju raziskujemo in bomo v nadaljevanju ustrezno ukrepali

Lep pozdrav,

ERIKA ŠULIN

Dopis precej odmeva, ker so v parlamentu ta teden vladajoči sproščali pravila, koliko se morajo tujci, ki živijo pri nas, učiti slovenskega jezika, ki bi naj bila iz časov prejšnje vlade preostra. Obvestilo pa je nakazalo, da bi lahko imela država resne probleme obratne vrste od tistih, o katerih govorijo vladajoči v državnem zboru. Poslanci vladne Levice so bili v parlamentu izjemno hudi, da bi naj država preveč zahtevala od tujcev, ko pričakuje, da se sčasoma naučijo našega jezika.

Po sporočilu, ki je bilo objavljeno na spletnih omrežjih, slovenščina več ni uradni jezik. To postaja srbohrvaški jezik, ki, če smo natančni, sploh ne obstaja. Sporočilo je bilo takšno:

Podjetje TKK iz Primorske, sedež ima ob Soči, sem prosil za pojasnilo, ali je to res njihov dopis, ker lahko bi šlo tudi za ponaredek, in, če je dopis njihov, za podrobnejše pojasnilo razlogov in tudi odgovor, koliko podobnih tečajev slovenskega jezika imajo, da bi delavcem olajšali sporazumevanje.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu