Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Golob odgovarja Mahniču o korupciji v podjetjih v pretežno državni lasti

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 11th april 2023, 09:50 pop

Pestro in zanimivo bo opoldne v državnem zboru. Še vsakič, ko je Robert Golob odgovarjal na poslanska vprašanja nekdanjega svetovalca za nacionalno varnost Žana Mahniča (SDS) je bilo. Mahnič bo premiera danes spraševal o korupciji in gospodarskem kriminalu z mednarodnimi elementi v podjetjih v pretežno državni lasti. V preteklosti so bile celo že resne posledice, ko je Golob odgovarjal Mahniču. Ko je Mahnič, denimo, šefa vlade vprašal, zakaj s pomočjo Miloša Milovića ustanavlja posebno varnostno službo zase, kar je premier najprej zanikal, je sčasoma odstopila notranja ministrica Tatjana Bobnar, zamenjan pa je bil tudi direktor policije Boštjan Lindav. Bobnarjeva in Lindav sta pritrdila Mahniču, da je Milović imel vlogo, da nastaja posebna varnostna služba za premiera, razkrila pa sta tudi, da je Golob z današnjo generalno sekretarko svoje stranke Vesno Vuković celo pritiskal na notranje ministrstvo in policijo, da bi dosegel kadrovske rošade v korist kadrov svoje stranke na vrhu NPU, na vrhu policijske uprave Nova Gorica in drugod.

Maščevanje Lindavu: Spletni portal POPTV poroča, da je vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Senad Jušić prejšnjega vršilca dolžnosti direktorja policije Boštjana Lindava prerazporedil v pisarno na policijski postaji Škofja Loka, kjer je Lindav začel kariero. To je daleč od vodstva policije, kjer je formalno Lindav še zaposlen, poroča o dogajanju v stranki Gibanje Svoboda dobro obveščeni 24ur.com.

Bo o milijonih na Kosovo, bo o Vukovićevi ali o čem tretjem?

Premier je sčasoma priznal, da je Milović res svetoval njemu in njegovim sodelavcem, a za to Miloviću, ki je zadnje desetletje veliko služil s posli z vlado, niso nič plačali.

Mahnič je za danes napovedal, da bo premiera vpraševal o “poslovanjih podjetij v neposredni ali posredni državni lasti, kadrovanjih v teh podjetjih in aktivnostih na področju pregona korupcije in gospodarskega kriminala z mednarodnimi elementi.” Mogoče je, da bo premier moral še v parlamentu odgovarjati na vprašanja o nakazilih iz GEN-I na Kosovo, ki se jim v zadnjih tednih kar dvakrat izognil, ko so ga o tem spraševali novinarji in morda tudi o nenavadnih plačilih iz GEN-I podjetju takrat še novinarke Siol.net in pozneje Necenzurirano Vesne Vuković, ki je danes generalna sekretarka Svobode. Na ta vprašanja premier prvič, ko mu je molk pred novinarji precej glasno svetovala Vukovićeva, sploh ni odgovoril. Drugič pa tudi ne, zavrnil jih je s trditvijo, da je na to že odgovoril. A nihče ne ve, kdaj in kako. V anketi med bralci Spletnega časopisa, zakaj je Golob plačeval Vukovićevi, je velika večina anketirani doslej ocenila, da je Golob Vukovićevi plačeval medijsko propagando proti svojim političnim konkurentom na desni, čisto nihče pa se ni strinjal z oceno, da je šlo je za svetovanje o energetskih poslih izjemnih medijskih strokovnjakov. Glasujete lahko še vedno:

Zakaj je Gen-I Roberta Goloba podjetju Vesne Vuković nakazal 103.000 evrov

View Results

Loading ... Loading ...

Premiera bo danes Iva Dimic iz NSi vpraševala o neučinkovitosti in zamudah pri izvajanju zdravstvene reforme. Jelka Godec (SDS) o zagotavljanju varnosti pri opravljanju digitalnih storitev na področju bančništva in gospodarstva. Iz vladnih vrst pa bo Borut Sajovic (Svoboda) vpraševal o aktivnostih in ukrepih vlade na področju naravnih nesreč.

Kar pet ministrov v parlament ne bo

Po premieru bodo na vprašanja poslancev odgovarjali še ministri. Kar petih ministrov pred poslance ne bo. Tako so to pojasnili:

 • Klemen Boštjančič, minister za finance
  Udeležba na Letnem zasedanju svetov guvernerjev Skupine Medameriške razvojne
  banke v Panami.
 • Irena Šinko, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
  Udeležba na Svetu Evropske unije za kmetijstvo in ribištvo v Bruslju.
 • Tanja Fajon, ministrica za zunanje in evropske zadeve
  Udeležba na Svetu Evropske unije za zunanje zadeve (FAC) in na Evropskem
  humanitarnem forumu v Bruslju.
 • dr. Asta Vrečko, ministrica za kulturo
  Srečanje z ministrom za kulturo Republike Italije prof. Gennaro Sangiuliano na temo
  Evropska prestolnica kulture 2025 v Novi Gorici.
 • Marjan Šarec, minister za obrambo
  Udeležba na skupnem zasedanju zunanjih in obrambnih ministrov v okviru Sveta za
  zunanje zadeve (FAC) Evropske unije v Bruslju.
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu