Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Dron na ruskem AWACSU, humvee ustavil kroglo, brutalnost spopadov z oklepniki

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 11th april 2023, 09:15 pop

Posnetke, kako je iz Belorusije proti Rusiji odletel Beriev A-50U, to je letalo za radarski nadzor in elektronsko vodenje spopadov, za katerega so mediji poročali, da je bilo v nedeljo poškodovano po napadu ukrajinskih dronov na vojaško letališče v bližini Minska, so včeraj objavili ruski mediji. To letalo omogoča tudi odkrivanje in potem uničevanje ukrajinskih protiletalskih sistemov. Ali je iz Belorusije odletelo v Rusijo na popravilo poškodb, ali pa sploh ni bilo resneje poškodovano, ni povsem jasno. V vsaki vojni je veliko propagande. Je pa bil včeraj objavljen posnetek izvidniškega drona, ki je pristal na radarskem krožniku tega letala. Zdi se, da ukrajinski.

Letalo A-50U je izboljšana verzijo Berieva A-50, ki je lahko s svojim radarjem nadzoroval delo do desetih lovcev, v zraku je lahko zdržal štiri ure, še več pa, ker mu je v zraku mogoče napolniti rezervoarje. Radar tega letala lahko hkrati spremlja 150 objektov na razdalji do 230 kilometrov, večje tarče pa lahko zazna tudi na razdalji 400 kilometrov. Verzija A-50U je ob prehodu iz analognega na digitalni nadzor prijetnejša za petnajst člansko posadko, ker ima tudi prostore za počitek in toaleto.

Posnetki tega letala na letališču, ki ne kažejo obsežnih poškodb, so takšni:

Iz področij spopadov je bil včeraj objavljen posnetek, ki kaže pomen modernih vojaških vozil za preživetje vojakov. Ko se ukrajinski vojak, ki izstreli protitankovski izstrelek, vrne v vozilo, steklo pred njem zadene izstrelek iz ostrostrelske puške. A stekla ne prebije.

https://twitter.com/PaulJawin/status/1631275168575156231

Brutalnost spopadov pa kažeta posnetka ruske tankovske ekipe, ki je preživela uničenje svojega tanka, in ukrajinskega vojaka, ki neverjetno mirno vztraja, ko ga v jarku obstreljuje oklepno vozilo in ruski vojaki z vsem mogočim in povrhu celo strelja nazaj, čeprav se na njega ruši vse okoli njega:

Posnetek ruske tankovske ekipe pri Vuhledarju, ki je veliko pokopališče ruskih oklepnikov, njihov tank gori v daljavi, je takšen:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu