Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Mladega “upokojenca” Dušana Vučka zapustila še ena sodelavka

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 11th april 2023, 09:16 pop

Kadrovski pretres v službi državne volilne komisiji, ki jo vodi direktor Dušan Vučko, ki ob plači prejema tudi del pokojnine, ker je že izpolnil pogoje za upokojitev, se še kar nadaljuje. Nekdanjemu poslancu LDS in pozneje direktorju direktorata na notranjem ministrstvu v času Katarine Kresal (LDS) Vučku sta po odpovedih delovnih razmerjih in po celi seriji odhodov, zadnji se je zgodil pred dvema tednoma, ostali le še dve uslužbenki od ekipe pred letom. Pa tudi ti bi naj pogledovali za delom drugje. Slišati je celo, da bi ju naj, ker se je razvedelo, da še ti dve iščeta službe, zaradi tega že na pogovor povabil Vučko. Nove zaposlitve, za katere se je Vučko v zadnjem letu odločil, praviloma niso brez povezav s stranko, v katerih je bil nekoč sam.

Dodatek k plači v višini štirideset odstotkov pokojnine Vučko dobiva, ker je izpolnil pogoje za upokojitev. Dušan Vučko je še relativno mlad, rojen je leta 1964, a je bil nekoč policist, ti pa so imeli benificirano delovno dobo.

Odhodi so se začeli pred letom, ko je službo na državni volilni komisiji po kroženju anonimke o spolnem nadlegovanju, ki jo je dobil tudi predsednik DVK Peter Golob, prva zapustila tajnica Silvija K. Trditve v anonimki, da bi se naj Vučko do nje vedel nespodobno, mi je Silvija, ko sem jo vprašal v telefonskem pogovoru, zanikala. V tistem časi je Vučko zaposlil novo silo Tino Hrastnik, ki skrbi za odnose z javnostmi, pred tem pa je bila karierno najprej novinarka STA, pozneje pa piarovka LDS in tudi Gregorja Golobiča (LDS, Zares). Po lanskih volitvah poslancev je Vučko maja krivdno odpustil svojo dolgoletno namestnico Nino Mujagić zaradi zapletov, ker je bil na glasovnicah v eni od enot pomotoma natisnjen star grafični znak NSi Mateja Tonina, ki so ga vmes nekoliko modernizirali. Namesto nje je zaposlil Karolino Lužar, ki je bila v preteklosti sekretarka poslanske skupine Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića, pozneje je delala za informacijsko pooblaščenko.

Na posnetku sta nekdanji poslanec LDS, danes direktor službe DVK, Dušan Vučko in predsednik DVK vrhovni sodnik Peter Golob (levo) Foto: Peter Jančič

Oktobra lani, sredi izvajanja volilnih postopkov, je službo zamenjala Silva B.. Pred dvema tednoma pa je odšla še Virginia K. na računsko sodišče. Iz državne volilne komisije so, ko sem preverjal, zadnji odhod potrdili tako: “Javna uslužbenka Virginie K. je bila sporazumno premeščena s 15. 2. 2023 na podlagi tripartitnega sporazuma.”

Na govorice, da namerava Vučko namesto nje zaposliti Meri Dizdarević, sedaj zaposleno na ministrstvu za infrastrukturo, so odgovorili, da je javni natečaj za delovno mesto svetovalca še v teku, zato ne morejo posredovati podatkov o zaposlitvi.

O Vučku so iz državne volilne komisije, ko sem preverjal, potrdili, da prejema tudi pokojnino v skladu s predpisi, ker zanjo izpolnjuje pogoje in da ima sklenjeno delovno razmerje za določen čas do 9. 8. 2026 na podlagi sklepa o ponovnem imenovanju za direktorja, ki ga je državna volilna komisija sprejela aprila 2021. Vučko, ki še ni dopolnil 60 let, je pogoje za upokojitev verjetno izpolnil, ker je bil na začetku kariere policist, ti pa so imeli beneficirano delovno dobo.

Dušan Vučko je bil v svoji karieri policist, pomočnik komandirja policijske postaje Radovljica, inšpektor za posebne naloge uprave za notranje zadeve Kranj, tajnik in direktor občinske uprave Občine Bohinj, poslanec, nadomestni član Državne volilne komisije (2004–2011), direktor direktorata za upravne notranje zadeve notranjega ministrstva, od avgusta 2011 pa je direktor (glavni tajnik) državne volilne komisije.

Nobena od uslužbenk, ki so še ostale na DVK, doslej ni sodelovala pri izvedbi evropskih volitev, je slišati in na naslednjih bo edini, ki ima izkušnje s tem, Vučko sam.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (4)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu