Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Kaj nam je POP TV zamolčal o Golobu in Janši

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 27th februar 2023, 09:49 dop

Popularnost GS Roberta Goloba in SD Tanje Fajon letos upada, krepi se pa SDS Janeza Janše. To kaže raziskava Mediane za POP TV. Svoboda je med strankami še na vrhu. Na POP TV so objavili le trenutna razmerja sil med strankami. Trenda, kako zadnje mesece kaže Svobodi in SD navzdol, SDS pa navzgor, pa niso niti omenili. Primerjav s prejšnjimi meseci tudi niso pokazali pri poročanju in ne objavili na svoji spletni strani. Dogajanje zadnje tri mesece, če upoštevamo le za stranke opredeljene anketirane, kar omogoča primerjavo z volitvami, je takšno:

Ob Gibanju svoboda med parlamentarnimi strankami trend navzdol kaže še SD Tanje Fajon, ki jo dohiteva Levica Luke Meseca, tik pod pragom za vstop v državni zbor pa je Resni.ca Zorana Stevanovića. Med strankami je po moči na tretjem mestu, kot je bila tudi na volitvah, NSI Mateja Tonina. Da se popularnost Gibanja svoboda nekoliko topi, SDS pa raste, kaže tudi, če v primerjave vključimo večje število v medijih zadnje mesece objavljenih raziskav:

Ko gre za popularnost politikov je po meritvi za POP TV na vrhu poslanec SDS Anže Logar, sledita predsednica Nataša Pirc Musar in premier Robert Golob, ki je po POP TV pred nekdanjo predsednico NSi Ljudmilo Novak. To je nenavadno, ker po meritvi Ninamedie pred tednom je Novakova precej prehitevala Goloba.

Na POP TV so včeraj še »ugotovili«, da vlada izgublja podporo, delo premiera in njegove ministrske ekipe prvič od oblikovanja vlade podpira manj kot polovica, to je 46 odstotkov vprašanih, za pet odstotnih točk v primerjavi z januarjem pa je zrasel delež nasprotnikov vlade. Na 40,6 odstotka vprašanih.

V grafikah so deleži preračunani tako, da so upoštevani le za stranke opredeljeni volivci. Izvirni deleži podpore strankam različnih raziskav, kot so jih objavili mediji, ki so temelj preračunov, so takšni (s klikom lahko preglednico povečate):

Vse podatke, ki so bili temelj za preračunavanje, navajam, ker to olajša razumevanje razlik med meritvami in ker omogoča preverjanje, če je prišlo pri prenosu in obdelavah podatkov morebiti do napak.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu