Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Golob Poklukarja predlagal za ministra za dodatne politične čistke v policiji

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 26th februar 2023, 02:00 pop

Premier Robert Golob je državnemu zboru za ministra za notranje zadeve predlagal Boštjana Poklukarja, so sporočili iz vlade. Da je neuradno slišati, da bi Golob to lahko storil, sem poročal že pred tednom. Poklukar je bil notranji minister že v vladi Marjana Šarca. Golob notranjega ministra nima od protestnega odstopa Tatjane Bobnar, ker je Golob preveč pritiskal nanjo in v.d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava, da morajo izvesti še več političnih čistk. Več o pritiskih Goloba in tudi Vesne Vuković, ki je medtem iz glavne piarovke stranke napredovala v generalno sekretarko Golobovega Gibanja svoboda, na Bobnarjevo in Lindava, lahko preberete tukaj:

V petek prejšnji teden je državni zbor že spremenil pristojnosti ministrstev, zaradi tega bodo že izvoljeni novi ministri na vrhu petih novih ministrstev lahko sčasoma prenehali gledati v zrak, ker vladajoči ureditve niso popravili že pred pol leta kot so to ob spreminjanju števila ministrstev počele druge vlade v preteklosti. Če bo izvoljen še minister za notranje zadeve, bo vlada sčasoma, ko izvedejo notranje reorganizacije, lahko delovala relativno normalno.

Tatjana Bobnar in Boštjan Poklukar Foto: DZ/Matija Sušnik

Iz vlade so o Poklukarju sporočili:

“Boštjan Poklukar po izobrazbi magister javne uprave. Od leta 1991 je zaposlen na Ministrstvu za obrambo. Kot pripadnik Slovenske vojske je opravljal različne naloge in dosegel čin višjega štabnega vodnika. Bil je odlikovan z bronasto medaljo generala Maistra in srebrno medaljo Slovenske vojske, kot udeleženec v vojni za Slovenijo pa s spominskim znakom Stražnice 1991. Od leta 2015 je bil zaposlen v Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje, kjer je med drugim vodil Regijski center za obveščanje Kranj. V letih 2018–2020 je bil v vladi Marjana Šarca minister za notranje zadeve. Od junija lani vodi Upravo Republike Slovenije za vojaško dediščino na MORS-u.”

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (6)

https-spletnicasopis-eu