Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Tribušon ob službo, pa še obtožen nadlegovanja Mie Skrbinac

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 9th februar 2023, 07:04 pop

Zaradi nadlegovanja študentke Mie Skrbinac je po poročanju časopisov Slovenske novice in Delo tožilstvo proti nekdanjemu profesorju na igralski akademiji Matjažu Tribušonu vložilo obtožnico, da je kot učitelj zlorabil položaj, ki pa še ni pravnomočna, ker Tribušon obtožbi ugovarja. V sodnem postopku se je Tribušon znašel dve leti po tem, ko je Mia Skrbinac za TV Slovenija razkrila, da jo je na igralski fakulteti dalj časa nadlegoval profesor. Pozneje je v pogovoru z Mio Skrbinac televizijska voditeljica Miša Molk razkrila še, da te mlade igralke moški ne privlačijo preveč in da ima raje ženske. Igralka je bila, ko je Molkova to povedala, nekoliko razburjena, da ni bilo dogovorjeno, da bosta o tem javno govorili.

Na igralski akademiji so, ko se je razvedelo, da Mia Skrbinac nadlegovanje očita Tribušonu, ki ga na televiziji ni imenovala, profesorja najprej umaknili iz dela s študentkami, pozneje pa mu odpovedali delovno razmerje, o čemer pa še poteka sodni spor, ki ga je nekdanji profesor sprožil. Na prvi stopnji je spor z delodajalcem, da je bila odpoved pogodbe o zaposlitvi nezakonita in da mu jo morajo vrniti, izgubil.

Po očitkih študentk na filozofski fakulteti, da bi se naj vedel nedostojno do njih, je delo profesorja izgubil še Igor Pribac, ki pa vztraja, da so očitki o nadlegovanju študentk z besedami in menda tudi dotiki, izmišljeni in nepošteni in da ni zlorabljaj svojega položaja. Primer je pritegnil veliko pozornost, ker je bil Pribac politično aktiven, bil je tudi v volilnem štabu nekdanjega predsednika Danila Türka.

Po objavi članka sem prejel neuradno opozorilo, da pri Pribcu negativno študentsko mnenje in domnevno nadlegovanje ni bilo odločilno, da je izgubil delo, kar sicer nisem trdil. Pribac bi naj tudi ne imel dovolj raziskovalnih točk. V tem odzivu je tudi opozorilo na postopke, ki so na filozofski fakulteti še potekali. Konec septembra lani bi naj senat filozofske fakultete preložil odločanje o ponovnem znanstvenem sodelovanju Pribca. V razpravi, v kateri so sodelovali Vid Karlovšek, Branka Kalenić Ramšak, Sara Svati Sharan, Katja Vintar Mally, Tatjana Marvin, Martina Ožbot Currie, Gorazd Kovačič, Matija Vedenik, Polona Vilar, Luka Kropivnik, Irena Samide in Mojca Schlamberger Brezar, se je izoblikoval predlog, da se odločanje o vlogi Igorja Pribca o izvolitvi v naziv znanstvenega sodelavca odloži do naslednje seje, v vmesnem času pa se pripravi pregled dosedanjega poteka postopka ter se pridobi pravno mnenje, ali je zaradi spremenjenih okoliščin njegovega zaposlitvenega statusa vlogo potrebno dopolniti z izraženim interesom za sodelovanje s kandidatom.

Takšne so neuradne informacije. Kako se je razpletlo, še preverjam.

Ko gre za bolj žgečkljivo plat pa je v politiki veliko pozornosti pritegnilo še, ker je bila v prejšnjem mandatu za poslanko SNS Zmaga Jelinčiča izvoljena Lidija Ivanuša, ki se je pred tem kot podjetnica ukvarjala tudi z masažami. Intimnimi. A na zakonit in nesporen način. Razvedelo se je, ko je bila že izvoljena.

Med mandatom je Ivanuša Jelinčiča zapustila in prestopila k SDS. Na zadnjih volitvah ni bila ponovno izvoljena za poslanko.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu