Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Jelinčič Šarcu, Fakinu in Počivalšku: Legalizirajte prostitucijo

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 30th november 2018, 11:41 dop

Legalizacijo prostitucije je čisto uradno premieru Marjanu Šarcu, ministru za zdravje Samu Fakinu in gospodarskemu ministru Zdravku Počivalšku predlagal predsednik SNS Zmago Jelinčič, ki je veliko pozornost medijev pritegnil že po volitvah, ko so mediji ugotovili, da je bila na listi SNS izvoljena tudi samostojna podjetnica na področju Nege telesa in storite  Lidija Ivanuša. Za takšnimi poimenovanju se pogosto skriva širša nega telesa, ki ni prepovedana, a dovoljena tudi ne.

Enostransko obveščanje javnosti ob Jelinčiču

Povezan tekst o poslanki s poslovnimi izkušnjami z nego teles

Ko so mediji zgodbo o prijetni podjetnosti Ivanuše objavili, so to številni najprej storili brez odziva šefa SNS Jelinčiča. Med novinarji na levi in desni Jelinčič ni posebej priljubljen. Desni ga ne marajo, češ, da je nekdanji udbovec in navdušenec nad nekdanjim diktatorjem Josipom Brozom. Levi pa mu očitajo, da je nacionalist in desničar.  Sam sem odziv Jelinčiča takoj objavil v Spletnem časopisu. Je izvoljen poslanec. Takšen je bil:

“To ni noben problem. V Avstriji je vse polno različnih masažnih salonov in sosedje samo od moških iz Slovenije, ki hodijo tja na obiske, na leto zaslužijo okoli 7,5 milijonov evrov. Je pač lastnica masažnega salona.”

Danes pa je Jelinčič v imenu poslanske skupine SNS poslal pobudo šefu vlade Šarcu, ministru za zdravje Fakinu in gospodarskemu ministru Počivalšku naj legalizirajo prostitucijo in uredijo to področja.

Jelinčič: Bolje za zdravje in za proračun

Tako je zapisal Jelinčič:

“Legalizacija prostitucije bi na področju zdravja zagotovila kontrolo zdravstvenega stanja oseb, ki se ukvarjajo s prostitucijo, saj bi zakonsko akt urejal obvezne preglede preko zdravstvenega zavarovanja teh oseb. V delovni zakonodaji je že posebna kategorija, ki določa osebe, ki nudijo spolne usluge, nikakor pa ni poskrbljeno za te osebe, na način, kot je poskrbljeno za vse ostale zaposlene. Te osebe ki nudijo spolne usluge, bi morale imeti status svobodnih podjetnikov, v kolikor pa bi bilo to delovanje razširjeno na večjo združbo, oziroma organizirano v obliki gospodarske združbe, pa bi to prav tako moral regulirati zakon. Osebe, ki se ukvarjajo z nudenjem spolnih uslug, bi morali biti davčni zavezanci in bi s tem v davčno blagajno priteklo precej denarja, saj se obiskovalci lokalov za nudenje spolnih uslug v sosednji Avstriji, samo od slovenskih obiskovalcev letno nabere okvirno 37 milijonov EUR. Pravno-formalno imajo urejeno to področje v naslednjih državah: Avstriji, Češka Republika, Bolgariji , Ciper, Danska, Estonija, Finska, Irska, Italija, Luksemburg, Poljska, Portugalska, Slovaška.”

Jelinčič je dodal še, da naj zakonska ureditev tega področja zagotovi vsaj:

a) Ureditev zdravstvenih pregledov in kontrole zaposlenih.
b) Ureditev zdravstvenega zavarovanja
c) Ureditev plačevanja v pokojninski sklad
d) Onemogočanje trgovine z ljudmi
e) Onemogočanje izsiljevanje in pritiskov na zaposlene
f) Reševanje socialnih stisk strank

Za zadnjo alinejo ni povsem jasno, kaj pomeni. Stranke morajo praviloma plačati usluge, za seksualno zadovoljitev potreb posameznikov v socialnih stiskah pa države pri ponudnicah teh storitev redko plačujejo.

Ponudba podjetne Jelinčičeve poslanke Lidije Ivanuša v preteklosti je bila na internetu takšna:

Celotna pobuda šefa SNS, ki bi te stvari še bolj uredil in legaliziral, pa je takšna:

[pdf-embedder url=”https://spletnicasopis.eu/wp-content/uploads/2018/11/bbf000f91c55a728f40d.pdf”]

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu