Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Katastrofa v Kijevu: Eurocopter EC225 strmoglavil ob vrtec, mrtev notranji minister in otrok

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 18th januar 2023, 10:12 pop

Ukrajinski notranji minister Denis Monastirsky, njegov namestnik Jevhen Jenin, državni sekretar Yuriy Lubkovych in še vsaj 12 oseb, med njimi vsaj en otrok, je umrlo v strmoglavljenju helikopterja v predmestju ukrajinske prestolnice Kijev. Veliko je tudi ranjenih. Denis Anatolijovič Monastirsky se je rodil leta 1980, notranji minister je postal julija lani, veljal pa je za enega ključnih sodelavcev predsednika Volodimirja Zelenskega.

Helikopter je padel na območje, kjer so starši z otroci prihajali v vrtec. Število žrtev bo po poročanju medijev v Ukrajini verjetno še višje. Veliko je ranjenih, tudi številni otroci. V bližini vrtca je po padcu helikopterja izbruhnil požar, otroke in osebje so iz vrtca evakuirali.

Točnih informacij o razlogu strmoglavljenja helikopterja, ki bi naj bil na poti na vojno žarišče, še ni. Strmoglavil je airbusov Eurocopter EC225 Super Puma, gre za transportni helikopter, ki lahko prevaža do največ 24 potnikov, upravljata ga pilot in kopilot. Obstaja tudi vojaška verzija, ki je praviloma označena kot H225. Ukrajinsko notranje ministrstvo je leta 2018 naročilo skupaj 55 helikopterjev, prve EC225 so dobili maja lani. Ta helikopter številne države uporabljajo za zahtevna reševanja in tudi za pomoč pri gašenju požarov.

Na posnetku je umrli notranji minister:

Denis Monastirsky , ukrajinski pravnik in politik, vir fotografije je Wikipedia, uradni portret 2021

Prvi posnetki objavljeni na omrežju twitter s kraja dogodka so takšni:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu