Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Logar po Dnevniku na vrhu, po Delu niti na lestvici ni

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 26th februar 2023, 02:03 pop

Deleži Gibanja Svobode Roberta Goloba padajo, SDS Janeza Janše se ji bliža, kaže raziskava Ninamedie, rezultate je objavil časopis Dnevnik. Podobno je, da Gibanje Svoboda izgublja, SDS pa pridobiva, pokazala že raziskava Mediane za Delo pred tednom. Zanimivost objave Dnevnikove raziskave javnega mnenja je, da je med politiki po Dnevniku trenutno najbolje ocenjen Anže Logar (SDS).

Na podobni lestvici, ki jo je objavil časopis Delo pred tednom, pa Logarja sploh ni. Na vrhu so tam Nataša Pirc Musar, Tatjana Bobnar in Golob. V delu medijev, na POP TV in tudi v Delu, je to, kam so uvrstili Logarja v Dnevniku pritegnilo kar nekaj pozornosti, še posebej, ker je portal NI objavil fotografije s srečanja Anžeta Logarja z Borutom Pahorjem in Mirom Cerarjem na levi pa je kar nekaj špekulacij, da bi Logar lahko ustanavljal svojo stranko kot nekoč Gregor Virant.

V Dnevniku so ob tem po rezultatih merjenj ocenili, da vlada ni najbolje začela v letu 2023, ker je meritev zaupanja vladi pokazala, da ji zaupa manj kot pol vprašanih, tistih, ki so nezadovoljni z delom vlade, pa je prvič več kot podpornikov. Tako so to prikazali:

Takšni padci podpore po volitvah so običajni. Lastnik agencija Ninamedia, ki opravlja te meritve, Nikola Damjanić kot Robert Golob sodi v omrežje oseb, ki so povezane z ljubljanskim županom in nekdanjim šefom Pozitivne Slovenije Zoranom Jankovićem. Deleži podpore strankam so po raziskavah različnih agencij zadnje čase takšni:

Po meritvi Mediane je med strankami brez zastopnikov v parlamentu trenutno najmočnejša Resni.ca Zorana Stevanovića. Dnevnik po Ninamedii teh podatkov ne prikazuje in zdi se, da anketirane tudi povprašuje le po podpori petim strankam v DZ. Primerjava zadnjih dveh objavljenih raziskav, to sta edini objavljeni letos, je takšna:

V grafikah so deleži preračunano tako, da so upoštevani le za stranke opredeljeni volivci. Izvirni deleži podpore strankam različnih raziskav, kot so jih objavili mediji, ki so temelj preračunov, so takšni:

Vse podatke, ki so bili temelj za preračunavanje, navajam, ker to olajša razumevanje razlik med meritvami in ker omogoča preverjanje, če je prišlo pri prenosu in obdelavah podatkov morebiti do napak.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu