Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Kakšen bo skok plač politikov v času Svobode

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 14th januar 2023, 02:56 pop

Po napovedi premiera Roberta Goloba (Svoboda), da bodo sodniki in tožilci že od januarja vsak mesec dobili 600 evrov posebnega plačnega dodatka in razkritju ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik, da razmišlja o krepkem popravku predvsem najvišjih plač funkcionarjev, torej tudi svoje plače, so poslanci in ministri včeraj dobili plačila za december. Iz parlamenta, od koder so mi že poslali podatke, je najvišjo plačo bruto 6.019 evrov dobila predsednica Urška Klakočar Zupančič (GS). Po preračunih portala Primoža Cirmana Necenzurirano bi se z reformo Ajanović Hovnikove Klakočar Zupančičevi plača lahko povišala na približno bruto 12.000 evrov. Podobno tudi premieru Golobu. Iz vlade mi podatkov o plačah za december še niso poslali. Običajno rabijo kak dan več kot državni zbor. Osnutek spremembe funkcionarskih plač namerava ministrica predstaviti vrhu koalicije 18. januarja, torej v sredo. Najnižje poslanske plače za december sta dobila Sara Žibrat (Svoboda) 3.348 in Janez Magyar (SDS) 3.430 evrov. Magyar poslanske plače ne bo več dobival, izvoljen je bil za župana občine Lendava, namesto njega pa je mandat poslanca medtem že prevzel Andrej Kosi:

Novi poslanec SDS Andrej Kosi Foto DZ/Teja Perko

Ta mesec je državni zbor nadomestila izplačal še sedmim bivšim poslancem, ki ne morejo do dela ali se upokojiti.

MÖDERNDORFER JANKO3.387,93 €
RAJIĆ BRANISLAV3.387,93 €
POJBIČ MARIJAN3.397,98 €
LEP JURIJ3.575,74 €
POGAČNIK MARKO3.822,29 €
TOMIĆ VIOLETA3.939,89 €
ZORČIČ IGOR4.578,86 €

Za podatke o prvi plači in nadomestilih za oba bivša predsednika Milana Kučana (dodatek k pokojnini) in Boruta Pahorja sem včeraj prosil tudi novo predsednico Natašo Pirc Musar. Iz njenega kabineta še niso odgovorili.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu