Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Klampferjeva izstopila iz SMC, bo še Cerar?

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 3rd januar 2021, 11:03 dop

Iz SMC je izstopila ministrica za delo Ksenija Klampfer, ki je bila od marca lani tudi podpredsednica stranke, so potrdili v stranki SMC. V SMC je septembra lani prišlo do sprememb. Vodenje je po Miru Cerarju, ki je Klampferjevo iz Maribora pripeljal v vrh, prevzel Zdravko Počivalšek. Pismo Počivalšku, da ne bo sodeloval v vladi, ki bi jo vodil zmagovalec volitev 2018 Janez Janša (SDS), pa je Počivalšku poslal tudi Cerar, ki pa (še) ni izstopil.

Ministrica blizu Šarca

Na ta lanski kongresu je premier Marjan Šarec prišel hitreje kot dotedanji šef SMC Cerar in družbo mu je na začetku delala prav ministrica za delo Klampferjeva, ki je zdaj izstopila iz SMC:

Ksenija Klampfer ob Marjanu Šarcu in predsedniku državnega sveta Alojzu Kovšci na kongresu SMC, ko je bil za predsednika izvoljen Zdravko Počivalšek Foto: P.J.

Klampferjeva na zadnjih volitvah ni kandidirala za SMC, v zgodovino pa se je vpisala kot načelnica upravne enota Maribor, ki je, kot je ugotovilo sodišče, nezakonito prepovedala rock koncert hrvaškemu pevcu Marku Perkoviću Thompsonu.

Thompson na Hrvaškem sodi na desno, blizu HDZ. Razlog prepovedi je bil najverjetneje povsem političen. Levica v Sloveniji je pomagala svojim levim partnerjem na Hrvaškem s prepovedjo koncerta pevca, ki ga na levi razglašajo za desnega skrajneža in celo fašista.

Čistke na TVS

Ker so Thompsonu ob prepovedovanju koncerta na javni TV omogočili, da je v intervjuju odgovoril na očitka o fašizmu, novinarji so po kodeksu dolžni omogočiti odgovor na hude obtožbe, če jih objavljajo, so programski svetniki leve sredine ob pomoči generalnega direktorja Igorja Kadunca odstavljali ves uredniški vrh javne televizije.

A jim takoj s čistkami ni uspelo. Sčasoma pa.

V bran je nezakonito ravnaje Klampferjeve, ko je sodišče odločilo, da je ravnala nezakonito, vzel Šarec. Šarec je takrat povedal:

“Lahko ji samo čestitam za takratni pogum, ne glede na to, kaj se je danes odločilo.”

V času vlade Mira Cerarja je Klampferjeva, že po prepovedi koncerta, od oktobra 2017 do aprila 2018 državna sekretarka na ministrstvu za javno upravo.

Ker je Šarec odstopil kot šef vlade, je s tem ob ministrsko funkcijo tudi Klampferjeva, ki je po morebitni zamenjavi vlade, če koalicijo sestavi Janez Janša, ne čaka poslanski sedež.

V SMC je neuradno slišati, da je mogoče, da je Klampferjeva med tistimi, ki so sprejeli Šarčevo ponudbo o skupnem nastopu na volitvah v prihodnosti.

Več o nenavadnem dogajanju na javni televiziji, ker je Thompson tam dobil možnost odgovoriti na obtožbe z leve, lahko preberete v članku:

PRIMER THOMPSON: POSLANCI ŽE IŠČEJO NOVEGA ZUPANIČA IN SAVIČA

 Ni pa še čisto janso ali stranke ne bo zapustil še nekdanji predsednik Miro Cerar, ki je s posebnim pismom sporočil, da v vladi Janeza Janše ne bo sodeloval. Takšno je:

Pismo Mira Cerarja Zdravku Počivalšku
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (6)

https-spletnicasopis-eu