Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Urška Klakočar Zupančič o Falconu: Najprej sem mati in šele nato vse drugo

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 7th januar 2023, 09:00 pop

Na spletni strani Gibanja Svobode je Urška Klakočar Zupančič objavila daljše pojasnilo svoje poti z vladnim Falconom na Dunaj na novoletni koncert. Na koncert jo je povabil predsednik državnega zbora Avstrije (NationalratWolfgang Sobotka. S predsednico je tam bila še generalna sekretarka državnega zbora Uršula Zore Tavčar.  Zadnjih pet let je za novo leto s Falconom letala le Urška Klakočar Zupančič so pokazali podatki obrambnega ministrstva, ki so jih objavili po prošnji, da mi posredujejo podatke o vseh poletih s Falconom v zadnjem letu.

Ker je prav, da so javnosti predstavljene vse plati medalje, še posebej, ko ravnanje politika Spletni časopis kritizira, odziv objavljam v celoti in brez posegov:

“Po nekajdnevnem premišljevanju in nasvetu prijatelja bom dala piko na i tistemu nesrečnemu poletu s falconom na novoletni dan. Iskrenost se, upam, vedno najbolj splača. Včasih je težko najti pravo ravnovesje med službenimi obveznostmi in zasebnim življenjem. Enako težko je paziti, da osebe iz zasebnega življenja niso po nepotrebnem izpostavljene. Ampak bom tokrat tvegala.

Novoletni službeni obisk Dunaja, ki je vključeval udeležbo na novoletnem koncertu dunajskih filharmonikov, je bil načrtovan kot enodneven. Zaradi odnosov z Republiko Avstrijo in dejstva, da še nihče od slovenskih politikov razen dr. Danila Türka ni dobil takega vabila preko diplomatskih tokov, mi je bilo strogo odsvetovano, da bi vabilo zavrnila. Otrok na silvestrski večer nisem mogla niti hotela pustiti samih. Da jih jemljem s seboj na Dunaj, je bilo že z vidika varnosti, izpostavljenosti, stroškov in končno tudi morebitnega javnega zgražanja izključeno. Vedno bom naredila vse, da ju zaščitim, ker sem najprej mati in šele nato vse drugo. Hvaležna sem, da sem nato po koncertu in opravljenem večurnem pogovoru s predsednikom avstrijskega parlamenta lahko hitro prišla domov. Tudi zato, ker je imel moj oče ravno ta dan nesrečo, ki bi lahko bila zanj življenjsko nevarna. Naj mi oprosti, da sem to razkrila.

Glede na to, da se zavedam prometne obremenjenosti, sem se v službo vozila s kolesom in ljubljansko trolo, z avtom pa šele potem, ko sem dobila parkirišče zaradi sinove bolezni in sem morala biti dosegljiva na klic, si res nikoli nisem mislila, da se bom morala ukvarjati z vladnim falconom. Pa čeprav je bilo vse zakonito, skladno s podzakonskimi akti, pravilnikom o mednarodni dejavnosti, dosedanjo prakso in sklepom vlade in čeprav sem opravljala državniško funkcijo. Da, državniško funkcijo. Ker sem kljub kratki politični karieri predsednica DZ, pa čeprav se na rdeči preprogi nasmejim, obrnem k ljudem in pomaham. Na Dunaju se nisem, ker sem strogo sledila protokolu, našem in njihovem. Oba sta bila prisotna. Kdo bi vedel, kaj je prav?

Jasna politika, z občutkom!”

Kaj menite o poletu, lahko odgovorite v anketi:

Kako ocenjujete polet Urške Klakočar Zupančič z vladnim reaktivcem na novoletni koncert na Dunaj?

View Results

Loading ... Loading ...
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (8)

https-spletnicasopis-eu