Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Urška Klakočar Zupančič na dunajski novoletni koncert s Falconom

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 5th januar 2023, 11:43 dop

Z vladnim reaktivnim falconom je bila opravljena pot na srečanje s predsednikom državnega zbora Avstrije (Nationalrat) Wolfgang Sobotka, je danes potrdila predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič. “Šlo je za državniški obisk,” je opozorila. Zaradi rabe vladnega reaktivca ima lahko precej težav predvsem na levi, ki ji pripada, kjer nasprotujejo rabi poslovnih letal, ker ta nadpovprečno onesnažujejo okolje.

Kako ocenjujete polet Urške Klakočar Zupančič z vladnim reaktivcem na novoletni koncert na Dunaj?

View Results

Loading ... Loading ...

V Spletnem časopisu sem objavil posnetke z novoletnega koncerta dunajskih filharmonikov, na katerem je bila predsednica državnega zbora. Na prestižni dogodek jo je povabil predsednik državnega zbora Avstrije (Nationalrat) Wolfgang Sobotka. Na posnetku sta predsednika obeh državnih zborov:

Urška Klakočar Zupančič z Wolfgangom Sobotko Foto: Parlamentsdirektion/Johannes Zinner

Sobotka (1956) je avstrijski dirigent, bil je tudi glasbeni učitelj, kot politik pa je bil za avstrijsko ljudsko stranko v preteklosti tudi notranji minister, avstrijski državni zbor vodi od decembra 2017.

Članek je na družabnih omrežjih sprožil precej polemik o rabi vladnega Falcona in o kapitalizmu, ker je predsednico Wolfgang Sobotka na Dunaj povabil ravno v času, ko je bila Klakočar Zupančičeva v intervjuju precej kritična do domnevno preveč sebičnih slovenskih podjetnikov

Urška Klakočar Zupančič z Wolfgangom Sobotko Foto: Parlamentsdirektion/Johannes Zinner

Prenos novoletnega koncerta Dunajskih filharmonikov običajno spremljajo gledalci in poslušalci iz kakšnih sto držav sveta, priljubljen je tudi v Sloveniji, predlani je bil koncert zaradi epidemije Covida izveden pred praznim avditorijem, lani je bila udeležba omejena na tisoč oseb. Letos omejitev ni bilo. Slovenski politiki so na novoletnih koncertih na Dunaju že bili tudi v preteklosti. Dogodek na politično najvišji ravni je bil leta 2006, ko je na prireditev takratnega slovenskega premiera Janeza Janšo (SDS) povabil avstrijski kancler Wolfgang Schüssel, na koncertu pa je bila tudi tedanja nemška kanclerka Angela Merkel in podpredsednik Evropske komisije Günter Verheugen.

Urška Klakočar Zupančič z Wolfgangom Sobotko, levo od Sobotke je njegova soproga Marlies Sobotka, desno od Klakočar Zupančičeve pa generalna sekretarka državnega zbora Uršula Zore Tavčar Foto: Parlamentsdirektion/Johannes Zinner

Članek je sprožil precej polemik na spletnih omrežjih. Nekdanji minister Matej Lahovnik je precej pozornosti pritegnil z odzivom, ki je vključeval tudi vsebino intervjuja predsednice DZ za Siol.net, kjer je bila kritična do slovenskih podjetnikov “kapitalistov”:

Bojan Požar pa je opozoril na nenavadno podrobnost:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu