Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Dvojka Jankovića Loredan Bešiču: Poplas Sušičeve ne bom odstopil

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 21st december 2022, 08:49 pop

“Županova izjava, da naj minister pusti direktorico pri miru, je bila izrečena, ko ga je minister Daniel Bešič Loredan pozval, naj zamenja direktorico. Antonija Poplas Susič je odlična direktorica in izvrstna zdravnica, med drugim je bila pred leti proglašena za evropsko zdravnico leta. Iskanje grešnega kozla za nastalo situacijo, ki je v primeru Zdravstvenega doma Ljubljana (ZDL) dosegla le vrhunec in pokazala na širšo problematiko, je povsem zgrešeno.” To je sporočila vodja odseka za odnose z javnostmi ljubljanske mestne uprave Sania Huskić Hočevar.

Minister za zdravje v vladi Roberta Goloba Bešič Loredan pogosto zahteva odstope in menjave. Poskus odstavitve šefice zdravstvenega doma Ljubljana je le zadnja v veliki seriji čistk. Se je pa tokrat prvič zgodilo, da se mu je kdo resno uprl. V Ljubljani so velike težave s pomanjkanjem osebnih zdravnikov.

Antonija Poplas Susič je zdravnica družinske medicine, bila je tudi strokovna vodja tega zdravstvenega doma Ljubljana, zaposlena je bila tudi na Medicinski fakulteti kot raziskovalka na Katedri za družinsko medicino. Pred desetletjem je bila tudi svetovalka ministrstvu za zdravje za področje primarnega zdravstva.

Celotna izjava je takšna:

“Kot je župan Zoran Janković že večkrat izpostavil, direktorici ZD Ljubljana prof. dr. Antoniji Poplas Susič popolnoma zaupa. Pomanjkanje zdravnikov je problem, s katerim se ne srečujemo le dobro leto, odkar je prof. dr. Poplas Susič prevzela vodenje ZDL, temveč traja že desetletja, na kar je direktorica že ves čas opozarjala, in je prisoten v Sloveniji in celi Evropi. Župan in direktorica si skupaj prizadevata premagovati nastalo situacijo z zelo konkretnimi rešitvami, kot so zagotavljanje stanovanj zdravnikom iz tujine, štipendiranje bodočih specializantov družinske medicine in podobno. Vse to lahko pomaga pritegniti mlade v ta poklic. Županova izjava, da naj minister pusti direktorico pri miru, je bila izrečena, ko ga je minister pozval, naj zamenja direktorico. Prof. dr. Antonija Poplas Susič je odlična direktorica in izvrstna zdravnica, med drugim je bila pred leti proglašena za evropsko zdravnico leta. Iskanje grešnega kozla za nastalo situacijo, ki je v primeru ZDL dosegla le vrhunec in pokazala na širšo problematiko, je povsem zgrešeno. Kot vemo, so težave s pomanjkanjem zdravnikov v mnogih zdravstvenih domovih po Sloveniji, zato je nenavadno, da minister izvaja javni pritisk samo na Zdravstveni dom Ljubljana. Nasprotujoča je tudi njegova izjava, da je primarno zdravstvo v domeni občine, hkrati pa zahteva zamenjavo direktorice ZDL, kar ni v domeni ministrstva. Ali želja ministra o zamenjavi direktorice ZDL pomeni, da bo v tem primeru minister zagotovil 15 novih družinskih zdravnikov? Kot že rečeno, direktorica ZDL prof. dr. Antonija Poplas Susič uživa županovo popolno zaupanje. Da bi le omilili nastalo situacijo, ministrstvu za zdravje predlagamo kratkoročno rešitev, in sicer, naj sprejme interventni ukrep, da mora zdravnik, ki zapusti katerikoli zdravstveni dom in svoje delo nadaljuje bodisi v drugem zdravstvenem domu bodisi kot koncesionar, s seboj vzeti vse svoje opredeljene paciente, če to želijo.

Sania Huskić Hočevar, vodja Odseka za odnose z javnostmi
Mestna uprava
Kabinet župana”

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu