Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

V Ratečah je snega dovolj. Za zdaj. Pa mraz je.

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 20th december 2022, 11:23 pop

Konec tedna je sneg zapadel do nižin in če pohitite je mogoče okusiti sneg in sonce. V bližini tromeje med Slovenijo, Italijo in Avstrijo v Ratečah je od nedelje urejena tekaška proga in včeraj je bilo tam tudi precej sonca. Snega ni meter ali več, a dovolj za začetek sezone. Trdo pa delajo, kot kaže posnetek, dodatne naravne sile tekaškega centra. Torej, snežni top.

Top lahko deluje, ker je bilo tam včeraj hladno. Vsaj v primerjavi z Ljubljano. Včeraj popoldan je bilo minus 12. Zvečer še pade. Avtomobil je za ljubljanske ali mariborske razmere nizko zunanjo temperaturo razkril tako, da ni bilo mogoče odpreti oken, ker so po prihodu iz mokre Ljubljane zamrznila. Pa vrata so se tudi upirala. A je šlo. Merilec je hlad zunaj pokazal tako:

Urejene proge, snežni top, dovolj parkirišč, vsaj v ponedeljek popoldan, in tudi čaj in še kakšna pijača za odrasle, ki v mrazu pomaga, in to po zmerni ceni, so dostopni. Cenik za tiste, ki tudi tečejo, je takšen:

Če želite bolj sofisticirano gostinsko ponudbo, pa to ob progi ne bo šlo. Je pa vsaj očiščen sneg na parkirišču in relativno blizu je tudi Kranjska Gora:

Kakšno je bilo smučišče za tiste, ki prisegate na klasičen slog, prikazuje posnetek. Količino snega in mraz, pa tudi čaj, sem včeraj osebno preverjal, na smučeh pa nisem bil. Slabo počutje. Navaden prehlad, najbrž. Boleče mišice. Nekaj znancev, s katerimi sem se srečal, je okuženih s Covid. Tega je veliko. A negativen večkrat zapored. Pa tudi znaki napačni.

https://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/observ/surface/snow/

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu