Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Fides: Polemiziranje Bešič Loredana je poskus oviranja stavke

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 11th april 2023, 09:45 pop

“Sindikat FIDES ugotavlja, da je približevanje roku za reaktivacijo stavke obrodilo prve rezultate. Dne 31.03.2023 je FIDES v popoldanskem času od vlade prejel prvi osnutek novega zakona o temeljih novega plačnega sistema. Ker se je to zgodilo tik pred potekom roka, ki ga je imela vlada za oblikovanje ločenega zdravstvenega plačnega stebra, se je dne 01.04.2023 sestal glavni stavkovni odbor FIDES in ugotovil, da predlog zakona predstavlja prvi korak k izpolnitvi vladne zaveze o oblikovanju ločenega zdravstvenega plačnega stebra iz sporazuma, podpisanega s sindikatom FIDES dne 19.10.2022,” so sporočili iz sindikata Zdravnikov in zobozdravnikov in zapisali še:

“Glede na to se je Glavni stavkovni odbor FIDES odločil, da se stavkovne aktivnosti dne 02.04.2023 zaenkrat ne bodo reaktivirale. O vprašanju reaktivacije stavke se bo glavni stavkovni odbor odločil v prihodnjih dneh, ko bo po ponedeljkovih centralnih pogajanjih med vlado in sindikati javnega sektorja že bolj znano, kaj vladni predlog daje in kako se bodo nanj odzvali ostali sindikati. Hkrati bo ključno dogajanje na pogajanjih o ločenem zdravstvenem plačnem stebru, saj je zdaj odprta pot za dokončno oblikovanje vsebin. FIDES vztraja pri dosedanjih izhodiščih, ki jih je prejšnji teden predstavil v predlogu sporazuma o oblikovanju ločenega zdravstvenega plačnega stebra.

FIDES spoštuje dogovorjeno v obeh podpisanih sporazumih in to pričakuje tudi od vladne strani.  Polemiziranje ministra o zakonitosti stavke štejemo kot poskus oviranja pravice do stavke. Ob tem ponavljamo, da je bila stavka napovedana septembra 2022 in da so bile stavkovne aktivnosti do 01.04.2023 le odložene. Nikakor pa se FIDES ne strinja, da je napoved stavke decembra 2022 pomenila prenehanje stavke, napovedane septembra 2022.”

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu