Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Erar pri KPK ne deluje

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 20th december 2022, 11:24 pop

Aplikacija komisije za preprečevanje korupcije Erar, ki je nadomestila aplikacijo Supervizor za dostop do podatkov o potovanju javnega denarja, trenutno ne deluje. Na Spletni časopis je prišlo več vprašanj, kaj se dogaja, ker do podatkov že od sinoči več ni mogoče priti in ali je to morebiti povezano z novim časom svobode. Če poskusimo priti do podatkov, se danes prikaže to:

Obvestilo so sčasoma nekoliko popravili. V to:

Spletna stran Komisije za preprečevanje korupcije sicer deluje in tam imajo objavljeno pojasnilo, ki je takšno:

“Obvestilo o težavah z informacijskimi sistemi

Obveščamo vas, da se srečujemo s težavami pri delovanju informacijskih sistemov Komisije, vključno z aplikacijo Erar, za kar se vam vnaprej opravičujemo. Napake sproti popravljamo in jih bomo odpravili v najkrajšem možnem času. Hvala za razumevanje.”

Po tem bi lahko sklepali, da ne gre za politično ozadje. Poskusili pa bomo pridobiti še dodatna pojasnila, kakšne so težave.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu