Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Preberite, kaj je Bobnarjeva napisala Golobu

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 9th december 2022, 12:13 dop

Odstop je premieru Robertu Golobu (GS) danes napovedala notranja ministrica Tatjana Bobnar (GS), ko je premieru po njegovi zahtevi pisno pojasnila, o čem je govorila, ko mu je očitala politične pritiske na policijo. Med konfliktom se je pokazalo, da vlada ni zavrnila imenovanja Boštjana Lindava za generalnega direktorja policije, ker premier Golob tega imenovanja po izveden postopku, v katerem je kandidat dobil vsa strokovna soglasja, ni bil pripravljen niti dati na dnevni red. Objavljam celotno pismo notranje ministrice premieru

Prisega ministrice Tatjane Bobnar v DZ Foto: DZ/Matej Sušnik

Vlado sem prosil, če mi posredujejo tudi prilogo, o kateri piše ministrica. Slišati je sicer, da bi naj bilo pismo Boštjana Lindava označeno z oznako zaupno, a ni nujno, da si oznako zasluži vsa vsebino. Več o zapletih, zaradi katerih se iz vlade poslavlja leta 1969 rojena ministrica, lahko preberete tukaj:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (6)

Disqus Comments (7)

https-spletnicasopis-eu