Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Ukrajinske rakete daleč v Rusiji, iz Ukrajine posnetki, kako nemški Gepard sestreli ruski izstrelek

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 11th december 2022, 02:45 pop

Sestrelitev ruske rakete z nemškim protiletalskim oklepnikom Gepard in posledice ukrajinskih raketnih napadov na letališča v Rusiji, so objavili na ukrajinskih družabnih omrežjih. Da se je nekaj zgodilo na dveh letališčih, ki sta veliko bližje Moskvi kot Ukrajini in na katerih je tudi jedrsko orožje, kažejo tudi satelitski posnetki. Ti napadi kažejo, da v Rusiji zaščita pred napadi iz Ukrajine ni posebej učinkovita. Po posnetku, iz letališča v Rjazan Djagilevo v Rusiji, škoda na bombniku Tu-22M, ki zmore nadzvočne hitrosti, ni majhna:

Kraj letališča, kjer bi naj prišlo do eksplozije:

Drug napad je bil na letalsko oporišče Engels, ki leži v bližini mesta Saratov. Oporišče je imenovano po nemškem komunističnem filozofu. Na tem letališču bi naj bil poškodovan štirimotorni bombnik tu-95. Letalo zaradi propelerjev slovi kot zelo glasno.

Po nekaterih informacijah bi naj bila poškodovana celo dva Tu-95, velike škode na infrastrukturi pa ni opaziti. Posnetek Tupoljeva, ki bi lahko bil poškodovan, je takšen.

Na omrežju twitter so objavljeni ti posnetki iz letališča Rjazan, a je, ker je v času vojne veliko tudi propagande, treba biti previden:

Podobno zanimiva je tudi sestrelitev domnevno ruske rakete z nemškim Gepardom, ki si ga lahko ogledate na posnetku:

Ti oklepniki so nastali pred 50 leti, V Nemčiji so Geparde konec leta 2010 začeli opuščati in jih nadomeščati z novejšimi oklepniki z raketnimi sistemi. Po podatkih na internetu so prvi Gepardi v Ukrajino pripotovali konec julija, a so bile težave z naboji iz Norveške, ki niso bili ustrezni. Švica pa jih ni pripravljena dobavljati zaradi nevtralnosti. Do konca septembra je bilo v Ukrajini več deset teh oklepnih vozil z več tisoč naboji. Ker sta jih topova na oklepniku sposobna izstreli tisoč v minuti, to ni bilo veliko. S temi sistemi bi naj bilo sestreljenih več iranskih dronov in ruskih raket, ki so bile usmerjene na energetske objekte. Takšno vozilo z dvema avtomatskima protiletalskima topovoma je lažje za usposabljanje in upravljanje kot naprednejši in veliko dražji sistemi protizračne obrambe, ki jih danes uporabljajo zahodne države. Ti so zaradi daljšega dosega tudi bolj tvegani za eskalacijo konflikta.

O sestrelitvi ruskega helikopterja K-52, ki so jo že potrdili tudi z ruske strani, lahko več preberete tukaj:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (4)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu