Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Covid okužbe spet visoko

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 1st december 2022, 10:30 dop

Čeprav je vlada razglasila, da je težav s Covid pri nas konec in za to pripravila izhodno strategijo, se zadnje dni število odkritih okužb spet precej dramatično povišuje. Višajo pa se tudi deleži pozitivnih primerov med izvedenimi testiranji, kar kaže, da povsem težav še ni konec. K temu najbrž prispeva, ker se zaradi zime več družimo v zaprtih prostorih. Podatki za zadnje dni, kot jih objavlja sledilnik Covid-19 , povzema pa njihova grafika podatke NIJZ, so takšni:

Za zdaj, kar je dobra vest, ni informacij o težavah s preobremenjenostjo v bolnišnicah. V Evropi je zadnjih 14 dni epidemija najbolj eksplodirala na Češkem. Številke pri nas so podobne kot v Avstriji:

------------------------------------------------------------------------ Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu