Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Tonin v Odmevih: Janša ima prav. Na POPTV: v koalicijo z Janšo več ne gremo

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 29th november 2022, 11:35 pop

V odmevih sinoči predsednik NSi Matej Tonin ni bil pripravljen po vprašanju voditelja Luke Svetine oceniti, kaj naj stori s kapitalom iz predsedniških volitev Anže Logar. Med novinarji, ki javno podpirajo vladajoče, kroži veliko idej, da bi moral Anže Logar (SDS) ali ustanoviti svojo stranko ali pa poskusiti prevzeti SDS. Na POPTV pa je Matej Tonin Urošu Slaku povedal, da v vladah, ki jih bo vodil Janez Janša, ne bodo več sodelovali, v vladah SDS pa še.

S kom kot premierom bo NSI v prihodnje v vladi?

View Results

Loading ... Loading ...

Je NSi naredila napako ob Vizjaku?

Matej Tonin (NSi) Foto: DZ/Matija Sušnik

Tonin je o Logarju odgovoril: “V odločitve Anžeta Logarja ali SDS se ne bom spuščal. Mi je pa v ospredju to, da bi desna sredina končno začela tudi v Sloveniji zmagovati. In če kaj, potem je to leto pokazalo, da so ljudje siti prerekanja, da so siti metanja polen pod noge in da od nas politikov, desnih in levih, pričakujejo predvsem iskanje skupnih imenovalcev, iskanje rešitev, ki bodo v korist vseh državljank in državljanov. Rešitev, ki nam bodo pomagale za to, da bomo enostavno povedano od svojih plač in pa pokojnin dostojno lahko živeli…”

Voditelj Svetina je Tonina opozoril, da mu je Janša na kritične tone čez SDS odgovoril, da če bi NSi na volitvah zbrala 15 odstotkov, bi desna sredina zmagala in dodal še, “da dokler bo NSi zgolj sledila sirenam in kritizirala tiste, ki se v teh razmerah še borijo ter na mestu načel imela vinjeto, bo životarila pod 10 odstotki”.

Tonin je na to odgovoril, da ima “Janez Janša prav”. Nadaljeval pa: “In tudi zaradi tega smo v Novi Sloveniji začeli delati samorefleksijo, kaj so bile napake, ki smo jih storili v preteklosti in to samorefleksijo delamo zaradi tega, da bi lahko dosegali boljše rezultate. Očitno smo v nekaterih stvareh predolgo časa vztrajali v nekem idealizmu. Ena izmed napak, ki smo jo zagotovo v letošnjem letu naredili, je bila podpora ali pa neodtegnitev podpore ministru Vizjaku. To se nam zagotovo ni obrestovalo. Lahko bi naštel še kako napako. In prav zaradi tega so te samorefleksije pomembne, da ugotovimo, kje se lahko še izboljšamo.”

Na POPTV pa je Urošu Slaku o Janši in SDS Tonin, kot je na tviterju opozorila Maja, povedal še več:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (7)

https-spletnicasopis-eu